Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Klassikalised kapsarullid

Küpsetised

Klassikalised kapsarullid

Angeelika Kang 100 suppi, paja- ja vormirooga 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kapsarulle armastavad nii lapsed kui vanavanemad.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg Valge peakapsas
1 dl Riis
1 tk Sibul
300 g Hakkliha
1 spl Õli
1 spl Siirup
Aedtill
Sool
Must pipar
PEALE
2 spl Või
Siirup
Lõika kapsajuurikas lühikeseks ja pane kapsapea suurde potti soolaga maitsestatud vette keema. Eralda pealmised lehed sedamööda, kuidas need pehmenema hakkavad. Nõruta lehed ja lõika paksud rootsukohad õhemaks.
Keeda riis soolaga maitsestaud vees pehmeks. Kuumuta pannil õli ja prae seal hakitud sibul ning hakkliha. Maitsesta soola, msuta pipra ja siirupiga. Sega juurde soovi korral hakitud till.
Tõsta 1 spl täidist kapsalehele, tõsta küljed täidise peale kokku ja keera rulli. Valmistagi nii kõik rullid, aseta need võitatud ahjuvormi, kata võitükikestega, nirista rullidele veel veidi siirupit, vala vormi põhjale veidi keevat vett ja küpseta 175 kraadises ahjus 45 minutit.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 20.nov 2015 14:49
Poes müükase heledat siirupit :)
mis 19.nov 2015 13:10
Mis siirup? Kommentaarides vastuseks olev tavaline valge siirup ei ole ka just eriti infomatiivne... kuidas ma seda ise teen või mis nimega sesa poest leiab, usun et müüja vaataks mind suht lollilt kui küsin tavalist valget siirupit :D Äkki keegi täpsustaks, mis asi see on :)
ann 01.märts 2015 16:26
Proovisin seda retsepti, aga ikka tuleb teha toore hakklihaga, kõik pudiseb ja sisu ei võtnud korralikult maitset, kahju kohe
silviana 30.juuni 2013 00:23
minu lemmikud
Edka 22.nov 2012 18:38
vaieldab küsimus-ka mina olen teinud toorest hakkalihast ja sibulast. ja keedetud riisist. Pruunistan rullid ja siis lisan pannile veidi vett ja lasen haududa.
vanaema 20.okt 2012 09:50
Vabandust! Unustasin, et enne potti panemist pruunistan rullid pannil.
vanaema 20.okt 2012 09:41
Olen alati teinud toorest hakklihast ja ei pea tegema ka ainult ahjus. Mulle meeldib hoopis potis: põhja natuke õli ja kapsakeeduvett,siis rullid ja kõige peale hapukoor. viimaks näputäis tilli. Keeta ca 20 min.Ja uskuge, lihtne ja väga maitsev!
Mina 17.okt 2012 14:06
Kõigepalt proovige toore hakklihaga, Te ei kujuta ette kui head need tulevad. Praetud hakkliha ju pudeneb sööma hakates laiali, toore lihaga tehes aga mitte. Pole kusagil kunagi praetud lihaga söönud ja ei kujuta ettegi, et nii teha,
svenartur 17.okt 2012 11:08
ei tehta, ikka praetakse kergelt üle, ja sibul ka
Klassikalisi 15.okt 2012 13:38
kapsarulle tehakse t6esti toorest hakklihast.
Mina 15.okt 2012 10:20
Kapsarulle tehakse ikka toore hakklihaga
Siirup 15.okt 2012 06:20
Siirupiks on tavaline hele siirup. Teed ise või ostad poest.
imarii 15.okt 2012 06:18
1.Kui määrida siis ka välimuse. 2.Mil-
list.:(
jyri999 11.okt 2012 16:27
Millist siirupit?
Ev 08.okt 2012 14:48
Kui pealt määrida hapukoorega, siis saab ka ilusa välimuse kapsarullidele.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes