Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Peedipirukas kohupiima-muretainast põhjal

Küpsetised

Peedipirukas kohupiima-muretainast põhjal

Eva Palu Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Heas maitsete tasakaalus pirukas, mis sobib nii argisesse nädalalõpumenüsse kui klaasi veini kõrvale.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kogus Muretainas kohupiimaga
1 tk Peet (keedetud)
4 tk Muna
150 g Hapukoor
100 g Ricotta
100 g Sinihallitusjuust
Sool
Must pipar
1. Riivi peet ja jäta nõrguma, et liigne vedelik eralduks.
2. Rulli muretainas jahusel pinnal lahti ja aseta 20 cm-se koogivormi põhja ja seintele. Aseta 20 minutiks külmkappi tahenema.
3. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit koos küpsetusubadega (aseta koogipõhjale küpsetuspaber ja selle peale raskuseks spetsiaalsed küpsetusoad, riis, herned vms). Eemalda küpsetusoad ning küpseta veel 10-15 minutit, kuni koogipõhi on kergelt pruunikas.
4. Klopi lahti munad, sega hapukoore ja ricotta´ga ning maitsesta soola ja pipraga. Sega juurde riivitud peet ja murenda sisse sinihallitusjuust. Kalla eelküpsetatud põhjale. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 35 minutit, kuni täidis on hüübinud.

Kogus 6 tükki.


VAATA TAINA RETSEPTI SIIT

KOMMENTAARID

erx 27.okt 2012 15:14
Soovitan, super hea, mitte kaalujälgijatele ;-)
ivari 16.okt 2012 21:46
homme proovin järgi eks siis pajata
Tibu 16.okt 2012 20:27
Täitsa hea asi jah, kuigi kogus "1 peet" nõuab pisut loomingulist lähenemist ;)
karima 16.okt 2012 17:08
see paistab kyll hea olevat!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes