Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Toorjuustuglasuuriga peedikook

Küpsetised

Toorjuustuglasuuriga peedikook

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
See võrratu kook sobib piduliku söömaaja lõppakordiks. Kui safran tundub võõras, võid selle ainetest välja jätta ja lisada glasuurile maitseks pisut sidrunimahla.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
4 dl Nisujahu
3.5 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tl Sool
1 tl Söögisooda
1 spl Kaneel (jahvatatud)
1 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
3.5 dl Rapsiõli
3 tk Muna
2 - 3 dl Kreeka pähkel (jämedalt hakitud)
3 dl (umbes 250 g) Peet (peenelt riivitud)
GLASUUR
200 g Toorjuust (maitsestamata)
3 - 5 niiti Safran
3 dl Tuhksuhkur
Sega omavahel kuivad ained: jahu, suhkrud, sool, sooda, kaneel ja muskaat. Lisa õli ja munad ning sega ühtlaseks tainaks. Haki pähklid ja sega koos peenelt riivitud peediga tainasse. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud, 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta ahjus 175° juures 45 minutit. Võta välja ja lase 10 minutit jahtuda. Eemalda kook vormist ja aseta restile. Pane vorm tagurpidi peale ning lase koogil täielikult jahtuda (nii jääb ta mahlane). Vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkru ja safraniga ning määri saadud glasuur jahtunud koogile.

KOMMENTAARID

Merilyn 28.dets 2014 19:33
Väga maitsev kook. Sobib teha jõulude ajal. Minu üks lemmikutest.
Viive 22.nov 2012 09:21
Imemaitsev! Aitäh Epule, kes selle koogi külakostiks tõi!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke