Küpsetised

Toorjuustuglasuuriga peedikook

Keskmine hinne: 4.97 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
See võrratu kook sobib piduliku söömaaja lõppakordiks. Kui safran tundub võõras, võid selle ainetest välja jätta ja lisada glasuurile maitseks pisut sidrunimahla.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega omavahel kuivad ained: jahu, suhkrud, sool, sooda, kaneel ja muskaat. Lisa õli ja munad ning sega ühtlaseks tainaks. Haki pähklid ja sega koos peenelt riivitud peediga tainasse. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud, 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta ahjus 175° juures 45 minutit. Võta välja ja lase 10 minutit jahtuda. Eemalda kook vormist ja aseta restile. Pane vorm tagurpidi peale ning lase koogil täielikult jahtuda (nii jääb ta mahlane). Vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkru ja safraniga ning määri saadud glasuur jahtunud koogile.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Merilyn 28.dets 2014 19:33
Väga maitsev kook. Sobib teha jõulude ajal. Minu üks lemmikutest.
Viive 22.nov 2012 09:21
Imemaitsev! Aitäh Epule, kes selle koogi külakostiks tõi!
1