Küpsetised

Muskaatkõrvitsa-šokolaadikook ricottaga

Keskmine hinne: 4.45 Allikas: Estover OÜ Autor: Kristel Vokk
Retseptis on kasutatud muskaatkõrvitsapüreed, mida on imelihtne valmistada, pannes kõrvitsa lõigatud poolega ahjupannile (võib ka küpsetuskotti kasutada) ning kuumutades 180 kraadi C juures umbes 40 minutit. Selle aja möödudes peaks kõrvits olema niivõrd pehme, et püree saab lihtsalt lusikaga koorest välja kraapida. Kes soovib koogile veel luksuslikumat välimust anda, võib peale sulatada tumedat šokolaadi. Kook on väga maitsev soojalt koos vanillijäätisega või šokolaadi ja vanillijäätisega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega ricotta ja kõrvitsapüree ühtlaseks. Sega jahuga küpsetuspulber ja kakaopulber ning hakitud tume šokolaad. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sulata või. Nirista sulatatud, kuid pisut jahtunud või munasegusse. Lisa jahusegu ning ricotta´ga kõrvitsapüree. Sega ettevaatlikult ühtlaseks ning vala küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 170C juures 55 minutit. Söö soojalt koos külma vanillijäätisega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
karmliin 25.nov 2012 20:32
Super hea kook. Järgmisel päeval oli veel eriti hea.
1