Küpsetised

Tort maailma parimale isale

Keskmine hinne: 4.05 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Veniva iirisekihiga kook maitseb nagu magus elu turvalise issi selja taga. Maitselt mahlasest, täiesti jahuvabast ja samas pähkliselt krõbedast koogisöömisest saab selle nädalavahetuse magusaim hetk.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Šokolaadibiskviit:
Sulata või. Eemalda pliidilt ja sega sisse hakitud šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Sega sisse munakollane. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks ja lisa kahes osas ettevaatlikult šokolaadisegu sisse, lusikaga segu alt ülesse tõstes. Küpseta šokolaadibiskviiti 20 cm läbimõõduga vormis, 200 kraadi juures umbes 7-8 minutit. Tõsta jahtuma ja vajadusel tasanda noaga pealt ühtlasemaks.
Toorjuustukiht:
Sega toasoe toorjuust suhkru ja munadega. Kalla tainas 20 cm-se läbimõõduga vormi, mille põhja oled pannud küpsetuspaberi, et koogikiht paremini kätte saada ja küpseta 160-kraadises ahjus umbes 25 minutit. Tõsta jahtuma.
Karamellist kiht:
Kalla suhkur paksupõhjalisse potti ja kuumuta, kuni suhkur on sulanud ja pruunistub. Ära sega, piisab panni kallutamisest, et mass ühtlaselt seguneks. Jälgi kuumust, et suhkur liigselt ei pruunistuks ega muutub mõruks, kuid suhkur ei tohiks ka liiga hele jääda. Võta sihiks piparkoogitaina-pruun. Kalla sisse koor. Ettevaatust, segu hakkab mullitama ja on tulikuum! Sega mass ühtlaseks. Lisa külmad võitükid, tõsta pliidilt ja sega, kuni või on sulanud ja mass ühtlane. Sega sisse hakitud pähklid. Jahuta toatemperatuurini.  Kalla mass 20 cm-se koogivormi põhja, mille põhja oled pannud kile või küpsetuspaberi ja tõsta vähemalt 2 tunniks külmkappi tahenema. Karamellikihi võid valmis teha ka eelmisel päeval ehk kaks päeva enne koogi serveerimist, siis jõuab see paremini taheneda.
Šokolaadiglasuur:
Kuumuta koor keemiseni, tõsta pliidilt ja sega sisse hakitud piimašokolaad
Tordi kokkupanek:
Koogi kihid on suhteliselt õrnad ja nende teineteise peale tõstmisel pead olema suhteliselt ettevaatlik. Tõstmisel võta appi küpsetamisel koogi põhjas olev küpsetuspaber, mille abiga saad kihti turvalisemalt tõsta.
Nirista toorjuustukihi peale šokolaadiglasuuri. Seda ei pea lisama terve kihina, tee vaid mõned ringid, et toorjuustukiht šokolaadibiskviidiga hästi haakuks. Tõsta šokolaadibiskviit toorjuustukihi peale. Keera saadud 2-kihiline kook nüüd pahupidi, et šokolaadibiskviit kõige alumiseks jääks. Sedapidi on lihtsam teha, sest toorjuustukihi tõstmine on selle õrnuse tõttu üsna keeruline. Aseta serveerimisalusele ja pane ümber 20 cm-se koogivormi servad. Need aitavad koogil vormis püsida.
Võta külmikust karamellikiht, tõsta koos kile või paberiga pahupidi toorjuustukoogile nii, et kile või paber jääks kõige üles. Eemalda ettevaatlikult paber või kile.
Nirista peale šokolaadiglasuur nii et kogu kook saaks pealt kaetud. Haki Snickersid ja tõsta koogile. Aseta kook külmkappi, vähemalt 5-6 tunniks, veel parem kui üleöö. Tõsta supertort külmikust ja eemalda koogivormi servad vahetult enne serveerimist.
HEA TEADA:
* Toatemperatuuril seistes võib kook laiali vajuda, seda tuleb enne serveerimiseni külmikus hoida.
* Alusta koogitegu karamellikihist. Selle võiks teha lausa küpsetamisele eelneval päeval ehk siis 2 päeva enne serveerimist, siis jõuab see külmikus taheneda.  
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
E 04.veeb 2016 00:26
see vaev oli vägagi seda kooki väärt! magusa ja karamelli armastaja unistus :)
fygc 06.mai 2013 19:25
Ei teagi kas julgen teha õpetus juba nii pikk,tundub keeruline
maarja 13.jaan 2013 16:24
üli üli hea, 3 peale sai kook kohe otsa. Parim retsept ja kook mu elus.
gangam styal 27.nov 2012 18:49
ma tegin kooki valmis liiga magus:O!:N
kiisumiisu 26.nov 2012 14:09
ma panin poole vähem suhkurt kui ette nähtud aga tuli nii magus ja kõik vihastasid aga mudu hea :Y :N :A
kris420 13.nov 2012 08:56
No see on ikka magus kook :D aga küpsetamisest nii palju, et tegin küll kõik kihid eraldi ning hiljem tõstsin kokku, kuid mõtlesin ise ka kogu aeg, et miks niimoodi õpetatud on...igatahes kui järgminekord teeksin, siis teeksin ka nii nagu Algaja, kohe vormi. (NB! kasutasin 24cm läbimõõduga vormi, kihid jäid veidi õhemad, kuid see ei häirinud :)a
Algaja 12.nov 2012 12:27
Ah jaa..ma tegin üldse nii, et küpsetasin põhjakihi valmis, siis sinna peale panin juba toorjuustukihi ja küpsetasin veel. Kui tort uuesti ahjust välja võetud, hakkasin karamelli kihti valmistama, kui see valmis, jahutasin selle toatemperatuurini ning valasin samuti kohe tordile peale. (NB torti hoidsin kogu aeg vormi sees). Lasin ööpäeva seista ning järgmisel päeval tegin peale sokolaadikihi. :)
Algaja 12.nov 2012 12:25
Tegin seda isadepäevaks. Et karamell pehmem jääks panin võid rohkem.. Aga ?okolaadiglassurile oleksin võinud ka võid juurde panna, sest see läks kõvaks ning siis oli pärast raske torti lõigata. Aga muidu hea
siirikirikal 12.nov 2012 09:42
mann: täpselt nii :)
Lizzi 11.nov 2012 17:27
Väga hea kook.Ainult hästi rammus ja magus.Killuke, tassi kohvi kõrvale, super.Kõigile külalistele meeldis.
Maie 11.nov 2012 13:59
Tegin valmis ja maitstud ka. No küll on ikka magus. Panin isegi vähem suhkrut kui ette nähtud. Kes väga magusat armastavad ja seda ka kehakaal võimaldab - neile kindlasti maitseb.
mann 10.nov 2012 13:41
oih... kirjutasin karamellikih, aga mõtlesin hoopis toorjuustu oma :) et kas pean lihtsalt toorjuustu ja munad ilma vahustamata kokku segama? :)
silviana 05.nov 2012 21:52
see tundub näm-näm olema
Diane 05.nov 2012 16:09
näeb hea välja :)
1