Küpsetised

Sügisõhtu õhuline unistus ehk beseekook ploomidega

Keskmine hinne: 3.23 Allikas: Pauligi kohviakadeemia Autor: Kaja Kannike
Mõnus magus kohvi kõrvale.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Pane ahi 150 kraadi juurde soojenema. Vahusta munavalged koos soolaga pehmete tippude moodustumiseni, edasi lisa väikeste osade kaupa suhkur ning vahusta seni, kuni tekib tihe ja läikiv vaht ning pole kuulda enam suhkru “krõbinat”. Sõelu hulka tärklis, vahusta ühtlaseks ning viimaks lisa sidrunimahl. Mikserda seni, kuni vaht on taas tugev ning tekivad teravad tipud. Tõsta ettevaatlikult kogu vaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vormi õrnalt üks suurem või mitu väiksemat “pilvekest”.
2. Tõsta besee eelsoojendatud ahju ning alanda temperatuur 125 kraadini. Küpseta ahju alumises osas umbes 60 minutit, ava uks ning lase koos ahjuga maha jahtuda. Besee peaks jääma pealt krõbe ning seest mõnusalt pehme ja õhuline. Besee võid valmistada ka eelmisel päeval.
3. Lõika ploomid pooleks ning eemalda kivid. Tõsta puhastatud ploomid küpsetuspaberiga kaetud plaadile, lõikepind üleval pool, ning puista üle suhkru ja kaneeliga. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni ploomide pind muutub karamelliselt kuldpruuniks. Tõsta jahtuma.
4. Vispelda koor suhkruga tugevaks vahuks ning sega toorjuustuga. Lisa kange kohv ja konjak. Tõsta beseepõhjale kohvi-toorjuustukreem ning sellele karamelliseeritud ploomid, puista peale röstitud metspähklid ning viimistle sulatatud šokolaadiga. Serveeri kohe kuuma tassitäie pähklise Paulig Colombia kohviga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa