Küpsetised

Daimi-kook

Keskmine hinne: 3.48 Allikas: Pauligi kohviakadeemia Autor: Riste Lilleorg
Šokolaadised maitsed on kohvijooja kindlad lemmikud.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Esmalt vahusta munad suhkruga üsna tugevaks vahuks. Siis lisa sulatatud margariin, ise samal ajal hoolega segades. Ühenda kuivained ja tõsta koos piimaga munavahule. Sega kergelt.
2. Vala tainas 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetusvormi, mille põhi on kaetud küpsetuspaberiga, seinad määritud margariiniga ning üle puistatud jahuga. Üleliigne jahu koputa vormist välja. Küpseta 200-kraadises ahjus alumisel siinil umbes 25 minutit. Jahuta kook avatud uksega ahjus maha ning lõika kaheks.
3. Vanillikreemi jaoks vala vahustamisnõusse 3 dl piima ning lisa sinna üks pakk vanillikreemipulbrit. Vahusta kolm minutit ja lase veidi taheneda. Purusta üks väike Daim. Kata koogi alumine pool vanillikreemiga ning raputa peale Daimi-puru. Nüüd läheb peale teine tainaosa ning taas õhuke kiht vanillikreemi. Tõsta kook glasuuri valmistamise ajaks külmikusse.
4. Sulata veevanni kohal Fazeri piimašokolaad ja 35% koor. Sega pidevalt, et ained seguneksid. Jahuta mass maha, et see ei oleks nii voolav, ning kata siis sellega koogi pealispind. Puista peale jahvatatud Daimipuru. Pane kook 12 tunniks külmikusse.
Kogus 8 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Brit 26.dets 2013 00:43
Tegin ja ei jäänud rahule. Minu arust ei ole kõige parem kook kuigi ega halb ka ei olnud. Minu arust see vanillikreem ei sobinud. Selle asemel võiks olla mingit toorjuustu või miskit.
Vanill 09.nov 2013 23:32
Kes oskab öelda, millises Pärnu kaupluses seda Rufi pulbrit müüakse ja kus vahes ta küll end peita võib. Rimi ja Selver on tulemusteta läbi kammitud. Oleksin tänulik!
maris 23.okt 2013 17:25
Minule nii väga ei maitsenud-halb ei olnud.
EryanS 12.okt 2013 16:47
Super hea! Vaniljekastet panin 2 pakki ja tuli meeldivalt kreemine. Alguses küll ehamtasin selle imala ja tõsiselt magusa maitse peale, ent koogile lisas mõnusalt mahlasust. Soovitan!
marta 03.okt 2013 12:29
Vaniljekreemi asemel soovitan teha keedukreemi ehtsa vaniljekaunaga - järele proovitud ja super! Too vaniljekreemipulber on kohutav keemia ja transrasvadega pealekauba.
mm87 14.aug 2013 13:51
SUPER! Panin vaniljekastet rohkem, ja peale sulatasin pähklitega šokolaadi.
ugygvyg 10.mai 2013 19:18
ma ei saa sellest aru et kuidas ma pean kaheks lõikama?
Triin 16.märts 2013 14:49
Väga soovitan! See kook on TAEVALIK! Kuna Daimi ei olnud poes saadaval tegin snickersiga, kohutavalt hea tuli
Kaie 06.veeb 2013 09:50
Väga super kook! Ma panin vaniljekastet lausa topeltkoguse ja oli suurepäraselt mahlane. :)
Kadi 27.jaan 2013 12:44
VÄga hea kook:) Mina panin vaniljekastet natukene rohkem, kook lausa ujus sellest ja külmkapis oli ta mul ka peaaegu 20 tundi. Kõik kiitsid ja sõid. Minu lemmikkook nüüdsest:)
1