Küpsetised

Kaneelisaiad

Keskmine hinne: 4.01 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Magusad saiakesed
Valmistusaeg: üle 60 min

Valmistamisaeg u 20 minutit + kerkib u 1 tund + küpseb u 15 minutit.

Kogus: 4 portsjonit
Valmistusviis
Valmista pärmitaigen ja lase 30-45 minutit kerkida.
Valmis tainas rulli õhukeseks, pintselda sulavõiga, puista peale suhkru-kaneelisegu. Keera tihedalt rulli.
Rull lõika 2-3 cm paksusteks tükkideks ja pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile või pabervormisesse.
Lase kerkida u 30 minutit, määri munaga, puista peale pärlsuhkrut.
Küpseta 200ºC juures.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Evelyn 21.märts 2013 13:39
kkaneelisaiad tulevad veel paremad kui lisada martsipani tükikesi taigna peale koos kaneeliga.Seejärel rullida jne. Mahlasemad .
kartull 17.jaan 2013 17:32
Täpselt retsepti järgi tuleb väga hea, olen korduvalt teinud. Kõige parem oli aga valge klaari tükkidega. Topeltkogus sai kolme inimese poolt kohe söödud. Praegugi on topeltkogus taigent kerkimas, õunu kahjuks ei ole vahele tükeldada.
esTimo 30.okt 2012 22:36
Huvitaval kombel pole retseptis taignale muna lisatud?! Hakkan just tegema, katsun lovalt asjasse suhtuda ja võibolla tuleb välja hoopis murrakook ;P
garoly11 26.dets 2011 18:01
Super head ja pehmed.Sulavõi asemel määrisin toasooja või tainale siis ei valgu kindlasti kuskilt midagi välja ja super head.
blablabla 13.veeb 2011 15:26
Mul on pärmi vastu ülitiundlikkus. ÄRE AJAGE ISU PEALE KRT!
tittenägu 13.veeb 2011 15:24
tegime õega. Supperhead tulid! PROOOOVI-
GE!:O:O:O:O:O:O:O:OO-
hoooooooo
tittenägu 13.veeb 2011 15:23
nämmnäm-
m:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D -
niiiiii head:Y
Isabel 30.jaan 2011 18:01
Sulavõi peale määrimine kohe pärast ahjust võtmist teeb ka koore pehmemaks ;)
K. 23.jaan 2011 19:51
Pärimitaignast tooted võivad jääda kõvaks näiteks siis, kui on taignasse pandud liiga palju jahu. Viimase osa jahu võib taignasse lisada näiteks osade kaupa. Siis on käega sõtkudes aru saada, mil taigen muutub kõv(em)aks. See kaneelisaiade retsept on olnud meie pere lemmik läbi mitmete aastate juba!
võõrasema 19.jaan 2011 17:01
tegin ka ja minul jäid saiakesed pealt kõvaks,ei olnud pehmed.milles võib viga olla?
Hindaja 26.okt 2010 10:31
lähen proovin ka
Natuke tean 15.sept 2010 13:01
Pange taignakauss sooja vette(taignakauss suurema kausi sisse ja soe, mitte kuum vesi kaussi.rätik peale ja KERKIB) :D Mina teen alati nii ja ei ole mingit jama olgu suvi kevad või talv :)
potsu 10.aug 2010 17:45
minul ka pärmitainas ei tahtnud kunagi kerkida õieti, arvasin et tuba liiga jahe.Aga ükskord mässisin oma tainapoti fliisist jaki sisse, ja teate, nüüd teen alati nii, ja kerkib niiet mühin taga!
annika 14.juuni 2010 11:08
pärmi taina peab soojasse panema seisma ja kätterätt peale.siis kerkib väga hästi.pange ahi soojaks,et seal oleks temperatuur väga õrn soe.kuskil 200 kraadi juurde 2-3 min ja siis pange tainas ahju kerkima.proovige ja te ei kahetse.
Kohuke 02.mai 2010 20:57
Teeme praegu. On ahjus ja ........ hea lõhn. :) Ja kujuta ette.......:O ongi valma!:D
kats 26.veeb 2010 14:13
Pärmi puhul tuleb kasutada leiget vett/piima, liiga kül ja liiga kuum vedelik hävitab pärmiseened.
saiake 25.dets 2009 14:08
pärmi peab rohkem panema.
maarzz 22.nov 2009 19:10
Mina segasin K6ik taina komponendid kokku täiesti suva järgi,Ei m66tnud ega lisanud järjekorras. Ei tahtnud hakkata end igasugu erinevate infodega segadusse ajada. Algul kerkida ei tahtnud yldse. Panin rätikud peale ja söögi tegemise ajaks pliidi k6rvale ja paisus nii suureks et yle hakkas ajama :D :P nämmad. Ma muidugi valasin saiad shokolaadiga ka yle.
Küpsik 23.okt 2009 20:46
Mina teen kaneelisaiakesi nii tihti, et kõik ained käivad juba tunde järgi. Aga üsna sarnased kogused siintoodule. Esimesel õhtul on alati imehead ja pehmed, aga teise päeva hommikuks tõmbavad nagu tahkeks :R ... Kas on mingi trikk mis selle vastu aitaks?
laiskvorst 16.juuni 2009 16:10
TO NILSSON: ega see tõesti pole enesestmõistetav, kuid.. ütlen saladuskatte all , et pärmitaigent müüakse ka poes! Siis saavad saiakesed veel kiiremini valmis! :A
Sabiina 23.apr 2009 21:08
Ega need, kellel taigen ei kerkinud, ei soojendanud piima liiga kuumaks? Siis ju pärm enam ei toimi. Kui algajad tegijad, siis võiks pärmitaigna tegemise korralikult läbi lugeda ja midagi keerulist seal üldse ei ole,nii et järgmine kord õnnestub kindlasti. Aga tore, et on ikka tegijaid!
soolapähkel 18.apr 2009 09:04
Sama asi.Ei kerkinud ja minul jäid kuidagi maitselt tuimad. Aga arvan,et see minu viga.:R
kilts 09.apr 2009 12:22
et hästi kerkiks, olen mina katnud taignakausi rätikuga ja pannud sooja kohta. ka jahus võib asi olla...
katz 09.apr 2009 00:53
no sama siin,ei kerki eriti:/ milles see n6ks on ?
jannza 28.märts 2009 18:07
mina valmistasin oma pärmitaigna leivaküpsetusmasi-
nas, äärmiselt kerge :) Igatahes tulid saiad just ahjust ja ainuke viga on neil see, et suhkrut läks natuke palju, nii et nad väga magusad, aga järgmine kord targem ja järgmine kord kindlasti tuleb, sest mis saab olla paremat kui nädalavahetusel korteris hõljuv saiakeste lõhn :)
12