Küpsetised

Ahjukartulid peekoniga II

Keskmine hinne: 4.23 Allikas: 100 rooga
Tee mis sa teed, kuid vanema põlve eestlaste jaoks seostub mujal nii moekas koorega ahjukartul ikka veel vaesusega. Seda tunnet ei suuda hävitada ka kõige hinnalisem lisand või täidis. Meelsasti küpsetab eestlane ahjus aga kooritud kartuleid, mida ühel või teisel kujul saadab sealiha.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Poolita kooritud kartulid ja pane suuremasse kaussi. Nirista kartulitele õli ja sega läbi. Raputa peale 1 sl soola ja sega veel kord korralikult läbi. Lao kartulid ühe kihina suuremale servaga ahjupannile. Lõika liha õhukesteks viiludeks. Kui kasutad toorest sealiha, raputa selle pealmisele küljele soola ja purustatud pipart, suitsupeekon lisamaitseaineid ei vaja. Poolita pikad lihaviilud ja kata saadud tükkidega kartulid. Kalla ahjuvormi veidi keeva vett ning küpseta 200°C juures umbes tund või kauem. Aeg-ajalt lisa pannile keeva vett, et rasv kõrbema ei läheks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
u. 18.jaan 2012 20:26
lihtne ja hea! peekonit võiks muidugi alati rohkem olla;)
sunman 21.nov 2011 16:45
Väga mõnus 5
anne 28.jaan 2010 21:51
väga hea:P
liis 05.aug 2009 11:06
hakkkan täna seda tegema ja looodan et tuleb hea , aga asrvan küll et tuleb sest peekon on väga hea :D
Tiina 03.sept 2008 19:28
Väga nämma :P
1