Küpsetised

Pohla-karamellipirukas

Keskmine hinne: 5 Allikas: 100 rooga
Pohla-karamellipirukas on tõeline jõulumaitseline pirukas, milles leidub nii haput kui ka magusat.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Näpi jahu, küpsetuspulber, või ja sool purutaoliseks massiks. Sega juurde suhkur, muna ja munakollane. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta 200°C juures ahjus 20 minutit. Karamelli valmistamiseks sega kastrulis koor, suhkur, fariinsuhkur ja siirup. Keeda keskmisel kuumusel 10-15 minutit seda pidevalt segades või nii kaua, kuni see on tihenenud. Tõsta nõu tulelt ja sega juurde või ning vanillsuhkur. Jahuta.
Püreeri pohlad ja maitsesta suhkruga. Määri pohlapüree küpsenud ja jahtunud põhjale. Vahusta koor, sega kohupiimaga, maitsesta kreem suhkru, vanillsuhkru ja kaneeliga. Määri segu pohlapüreele. Kõige peale vala jahutatud karamell. Kaunista pohladega ja serveeri jahtunult.
Retsept mõeldud 8 sööjale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
elf 24.dets 2011 10:57
hello, good goood food! Merry christmas!
ikka123 06.dets 2011 16:01
Huvitav, et minul see kook kyll väga magus ei tulnud, pigem öeldi, et võiks rohkem suhkrut olla. Ilus ja talvine kook.
Siiri Kirikal 05.okt 2011 08:19
vaarmann: hea ja koheva kreemi saab, kui vahukoore ja kohupiima maht on enam-vähem võrdne.
vaarmann 04.okt 2011 17:45
[i]Vahusta koor, sega kohupiimaga, maitsesta kreem suhkru, vanillsuhkru ja kaneeliga. [/i] Koostisainetes pole kohupiima üldse mainitud. Kui palju seda vahukoore hulka peaks panema?
vaarmann 25.dets 2010 21:53
Selle retsepti järgi õnnestus isegi karamelli valmistamine (tavaliselt suhkru pruunistamine ja sulatamine ilge tüütus). Väga maitsev kook sai. Terve pere sõi ja kiitis. Ja seda peale tugevat jõulusöömat :)
triin13 24.sept 2009 10:37
Väga maitsev kook, õnnestus väga kenasti! Hoidsin üle-öö külmikus ja jälgisin retsepti. Soovitan kindlasti proovida.
Kollane kass 16.aug 2009 17:05
No see kook on küll mõeldud tõelistele maiasmokkadele! Meie pere jaoks oli kook liiast magus ja rasvane, sõime teist kolm päeva väikeste tükikeste kaupa. Kook ise tuli välja täpselt selline nagu pildil. Retseptis muutsin nii palju, et põhja sisse panin jahu 3 dl, pohli panin 4 dl, vahukoore hulka lisasin 1 lehe sulatatud ?elatiini ning suhkrut ei pannud hoopiski. Karamelli sai väga ilusti vahukoore peale niristada ja silikoonlabidaga ühtlaselt laiali ajada. Kooki teha oli lihte, probleem tekkis hoopis sööjatega :)
Atsinna 28.dets 2008 21:34
Tegin esimeseks pühaks ja jõudsin ainult tervikuna pildistada, lahtilõigatuna oli korraks... ja siis oli koogialus tühi. Pilt küpsetusteemas. Annab täiesti määrida vahukoorele, vahukoor peab olema kõva vaht. Ma otseselt ei määrinudki, vaid keerutasin iirise glasuuri peale, kuid vahukooresse ei vajunud. Suhkrut vahukooresse ärge pange, sest iirise glasuur on väga magus. Kuna mul oli pohlamoos olemas, siis seda vahele saigi. Sina proovisin, kellel välja ei tulnud, proovi veel, tuleb välja. Vana aasta õhtuks teen veel ning peas kummitab nüüd indrekparli lisatud link, milles on pohlakeeks. Saab proovitud, kuna pohla saak oli sügisel väga hea.
köögi katake 23.dets 2008 17:25
seda on vägagi võimalik teha! Tegin seda sama kooki eelmine aasta jõuludeks, ja see on üks parimaid mis ma saanud olen!
proovisin... 29.aug 2008 19:36
See on minu meelest ebaõnnestunud retsept. Koogi põhi tuleb selle vormi suurusele liiga paks, mis muudab kogu koogi väga kuivaks. Teiseks on karamelli täiesti võimatu ju vahukoore peale kanda. Vahukoor on pehme ja karamell vajub sellest läbi, lõpuks on kõik üks pudru ja kapsad. Veel... ise kasutaks järgmine kord keedetud pohlamoosi ja seda natuke rohkem. Lõppkokkuvõttes: kahtlen, kas sellist kooki nagu pildil selle retsepti järgi võimalik teha on.
sups 25.dets 2005 23:26
mina oleks põhja teinud biskviittagnast oleks tsipa õhulisem tulnud,aga sellegi poolest väga matsev kook
1