Küpsetised

Metsseapraad veinikastmes

Keskmine hinne: 3.66 Allikas: 100 rooga Autor: Harri Ilves
Mahlane metsseapraad veinikastmega on midagi sellist, mida tasuks ka sõpradega jagada.
Kogus: 4 portsjonit
Haki sibul. Pruunista liha kuumas rasvas, sealsamas prae hiljem ka hakitud sibul. Sega pruunistatud sibul sulatatud searasva ja veiniga. Vala saadud segu lihale ning pane liha praekotti. Küpseta ahjus 140°C juures, kuni metsealiha sisetemperatuur on 72°C. Kastme valmistamiseks lisa praeleemele jahu, sega hästi, siis kalla segades juurde vein ja kuumuta keemiseni.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mannu4 01.jaan 2013 23:18
Tõesti väga hea liha tuli välja.Pole varem kunagi metssea liha teinud aga need kes sõid, need ka kiitsid.:Y
suuzi1968 25.dets 2012 15:55
Põrsakints on ca 3 kg,hakkan kohe tegema.Vein T?iili Cabernet Sauvignon.Hijlem annan teada,kuidas välja tuli.
Siiri Kirikal 22.sept 2012 16:30
Jah, siin on mõeldud 1 kg suurst lihatükki, mille pind enne ahju panemist pruunistatakse ja siis praekotti koos marinaadiga susatakse. Lihatüki sisetemperatuuri mõõtmiseks soovitatakse kasutada lihatermomeetritm. Torgake see lihatüki kõige paksemasse ossa. Üldiselt kulub nii madalal temperatuuril liha küpsemiseks 2,5 kuni 3 tundi. Ka laske lihal peale ahjust väljavõtmist köögirätikusse mähituna veel veerand tundi tõmmata, et lihatükk oelks hästi lahtilõigatav ja ei laguneks koost. Idee seisneb siin selles, et metssealiha puhul ei tohiks söömise turvalisuse huvides lihatüki sisetemperatuur 75 kraadist madalam jääda, küll aga kõrgem ning madalküpsetusel võib liha kauemgi ahjus ollas. Nii saab sellest mure ja mõnus praad.
Asda 22.sept 2012 13:04
Kui suured on sealiha tükid mida ma alguses pruunistan? Pildilt tundub, et vaid üks tükk ongi. Mida ma teen peale sealiha pruunistamist? Tõstan kõrvale ja jätkan sibula ja muuga? Mitu minutit läheb vaja, et sealiha sisetemperatuur tõuseks 72 kraadini? Algaja koka jaoks võiksid sellised detailid lahti kirjutatud olla. Algaja all pean ma ennast silmas
nubin 31.dets 2009 15:09
Metssea juurde joo rasket tanniinist veini. Hisp Reserva või It Riserva, Primitivo, Amarone. Toidu valmistamisel kasuta ikka pudelipõhjasid - aga parem on ikka raskem vein või hoopis kange alkohol.
NAAJ 14.dets 2009 20:38
Palun andke nõu, millist punast veini metssea juures sobib kasutada ?
Jutsukene 10.aug 2009 09:36
väga maitsev, lisasin ka kadakamarju.
teete 01.dets 2008 08:50
Väga hea, aga ainult panin 2dl veini aselel ainult 1dl.Teen teine kordki
1