Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Röstitud peekon tšilli ja rosmariiniga

Küpsetised

Röstitud peekon tšilli ja rosmariiniga

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Röstimiseks sobib kasutada ka seaküljetükki, searibi või ka tervet seakaelakarbonaadi. Maitsestada võib lihtsalt soola ja pipraga ning glasuurida sinepiga.
Retsept
portsjonile
0.5 kg peekon (kamarata)
1 tl meresool
1 tl kuivatatud tšillihelbed
1 tl kuivatatud rosmariin
8 tk nelgitera
2 tl suhkur
2 spl toiduõli
2 tk sibul
8 küünt küüslauk
4 spl mesi
3 spl tomatipasta
Ruudusta liha pekikiht terava noaga.
Peenesta uhmris sool, rosmariin ja nelk.
Purusta hakitud sibul ja küüslauk blenderis. Lisa 1 sl õli ja tomatipasta ning sega läbi. Lisa purustatud sool. rosmariin ja nelk.
Hõõru saadud maitseainesegu lihale.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Kasuta panniresti, et rasv saaks sinna valguda.
Sega mesi ja 1 sl õli. Pintselda liha mee-õliseguga ja küpseta veel 20 minutit, kuni liha on pruunistunud.

KOMMENTAARID

.............................. 19.dets 2010 16:04
:D:DF:D:D:D:D:D:D:D:-
D:D:D:D!
.............................. 19.dets 2010 16:04
:D:D:D:D näääääääääääämmmmmm-
mm
mis teete ehki yo meen sitaks 05.dets 2010 19:33
nii kohe suust tilgub vett:P nämm
plix 05.dets 2010 13:54
mine nohh.. kõht läks tühjaks :D
anüümne 02.dets 2010 10:20
niiii nämma mmmmmmmmmmmmmmm-
m:):):D:D:P:P:H:H:Y:Y:Y
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp