Küpsetised

Toscakattega virsikukook

Keskmine hinne: 5 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Mahlase täidise ja krõbeda kattega kook hooaja viriskutest.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega omavahel kuivained: jahu, suhkur, tärklis, küpsetuspulber. Riivi külmkapikülm martsipan jämeda riiviga. Klopi lahti munad, sega õli, piima ja riivitud martsipaniga. Lisa juurde kuivained ja sega ühtlaseks massiks. Eemalda virsikutelt kivid ja tükelda. Sega tainasse. Küpseta 24 cm-es lahtikäivas vormis 200 kraadi juures 30 minutit.
Tosca-katte jaoks sulata pliidil või, lisa ülejäänud ained ning kuumuta segu, pidevalt seda segades, kuni see on pisut paksenenud. Võta kook ahjust, määri kate koogile ja küpseta veel 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kate on kuldkollase jumega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Erika 18.aug 2012 17:31
Käisin sõbrannal külas ja ta pakkus just seda kooki. Tõesti oli väga maitsev, niiet plaanin kindlasti ka küpsetada.
Kertu Kaljuveer 02.sept 2011 21:25
Väga maitsev kook! Magus ja rasvane, üks tükk rahuldab magusavajaduse täielikult. Ja on täitsa maitsev ka veel kolmandal päeval :-)
Siiri Kirikal 27.aug 2011 10:52
Nikin: siin retseptis on mandlisel martsipanil tähtis maitsekomponendi roll mängida. Kui martsipani ei ole, siis ma valiks hoopis mõne teise virsikukoogi või teeks virisikutega toscakooki nagu siin retseptis Tosca kook rabarberiga http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=8409
Nikin 27.aug 2011 10:21
Millega võiks martsipani asendada? Kui seda välja jätta, kas lõpptulemus kannatab?
1