Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Pikkpoiss tomati ja hakklihaga

Küpsetised

Pikkpoiss tomati ja hakklihaga

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mahlane pikkpoiss on lihtne argiroog. Tomat muudab selle hakklihatoidu tunduvalt lahjemaks ja mahlasemaks.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
400 g Hakkliha
1 tk Sibul
200 g Purustatud tomatid
1 viil sai
1 tk Muna
Petersell (hakitud)
1 tl Sool
0.25 tl Tšillipulber
0.25 tl Must pipar
Sega omavahel hakkliha, hakitud sibul, tomatid, saiaviil, muna, hakitud petersell ja maitseained. Suru tainas võitatud keeksivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund.

KOMMENTAARID

tyuts 18.veeb 2012 12:55
Väga hea! Hakkliha panin 600g, lisasin ka 1 küüslaugu küüne. Purustatud tomatite asemel lõikasin tükkideks 2 keskmist tomatit. Vahepeal valasin ka vedelikku ära, kuigi tegin keeksivormis. Küpsetasin kõrgemal temperatuuril. Ei jäänud kuivaks.
monika 20.veeb 2011 16:39
ma pole veel proovind
bahjiggity 08.veeb 2011 19:33
Natuke kohendasin retsepti - soola panin poole vähem, pipart poole rohkem, t?illi jätsin ära. Samuti lisasin ekstramuna ja lisaviilu saia. Hakkliha oli ka seast ja veisest pooleks. Küpseta-
sin suures plekkvormis, natuke servades mullitas vedelikku, aga ujuma ei läinud. Kasutasin küll ka ise tavalist Rimi-hakkliha, mille kvaliteet on väga kõikuv, aga kahtlustan, et kui lausa uppuma hakkab pikkpoiss, siis probleem on ikka tooraine kvaliteedis.. Midagi pole ette heita - oli mahlane küll.. Hea ka :) Maksimumpunkte siiski ei anna, sest lõppkokkuvõttes oli tegemist siiski ootuspärase hea kodutoiduga, midagi liiga üllatavat ja erilist ei olnud..
jiogdfs 16.jaan 2011 16:18
Keegi salatit oskab kõrvale soovitada?
Maarja 22.okt 2010 22:55
Väga hea retsept, mina teen seda juba päris mitmendat korda. Iga kord tuleb natuke erinev. Kõige parem koospüsimise nipp on ikka sai või riivsai. Leivavormi sees on nii mugav seda valmistada
Pink Barbie 05.mai 2010 13:33
Mina tegin seda täiesti tavalisel ahjupannil, sest keeksivormi mul polegi. Ei keeranud ka küpsetuspaberi sisse, püsis hästi koos, ainult eraldunud vedeliku kallasin ära.
ange 05.mai 2010 11:04
Kui keeksivormi pole kas võin ka küpsetuspaberi sisse keerata?:)
kuki 12.märts 2010 11:16
pealkiri on huvitav - kas tavaliselt pikkpoiss polegi siis hakklihast?
Janzuke 04.dets 2009 14:08
N2mm. Tavaliselt 6eldakse, et esimene kord l2heb v6sa taha. Mul tuli esimene kord ylepeakaela super, teine kord ei k6lvanud kuskile, nyyd hakkan ka kolmandat korda tegema, vaatab kuidas v2lja kukub. Usun et h2sti, kuna asja tuleb teha sydamega:)
anu88 03.okt 2009 14:48
väga mõnus ja mahlane. ja seda ka järgmisel päeval. kindlasti teen veel. :Y
liinabobiina 13.juuni 2009 15:19
Ma mingi hetk kallasin selle liigse rasva ära...ja igati ok jäi ;)
emmi33 30.apr 2009 11:59
Kui hakkliha sisaldab väga palju pekki, siis võib selle sulades samuti tekkida rasvas ujuv lihaklimp.
Raido375 16.apr 2009 18:28
Kas teil on tegemist külmutatud hakklihaga?Kui kardate,et laguneda võib siis lisage sl. tärklist .
Piret 06.apr 2009 20:22
Minu oma uppus kah veidi. Koostlagunemise vältimiseks lisasin lisa muna ja koos püsis ilusti, aga see ujumine võis ka sellest tingitud olla, et mul oli sai otsas :P. Maitse oli täitsa hea, kuigi kuidagi kuiva võitu, aga minu vanaema leivaahjusküpsetatu vastu ei saa siiski mitte miski;)
tiigerviiger 05.apr 2009 20:18
Mina puutusin samuti kummalise probleemiga kokku. Tegin pikkpoissi kolmekordses koguses ning tulemuseks oli puljongis hulpiv lihaklimp. Mees veel kurtis, et lisandeid on nii palju, et liha lohnagi pole tunda.
perenaine 05.apr 2009 16:38
kas keegi oskab öelda, miks minu pikkpoiss laguneb, sinna tekib mingi vesi ja see pikkpoiss ei püsi lihtsalt koos, kas keegi oskab midagi soovitada ?
pillu 30.märts 2009 10:38
Tõesti maitsev, tegin seda juba teist korda! Soovitan kõigile!:Y
Jané 15.märts 2009 00:02
väga maitsev:D
liinabobiina 09.veeb 2009 20:52
Väga maitsev pikkpoiss-parim üle pika aja,Nagu siin juba mainitud,siis mõnusalt mahlane,maitsev.
köögi-krissu 04.veeb 2009 20:21
Päris hea pikkpoiss! Tõepoolest mõnusalt mahlane.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree