Küpsetised

Seene-kartulivorm

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Seente segu hulka sobib hästi lisada ka küüslauku. Maitseks võib lisada ka rosé-pipart ja ürte.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 2 portsjonit
Koori kartulid ja viiluta õhukesed kettad.
Haki sibul ja seened.
Prae sibul ja seened kergelt pannil üle.
Võta ahjuvorm ja lao esimese kihina põhja kartulid.
Järgmiseks kihiks pane praetud seente-sibula segu ja selle peale taas kiht kartuleid.
Maitsesta soola ja pipraga.
Vala peale rõõsk koor.
Küpseta ahjus 175 kraadi juures 45 minutit.
Šampinjonide asemel sobib kasutada nii servikuid kui ka metsaseeni.
Angelica nõuanne: Pane vormi peale foolium, nii ei kuiva pealmine kiht kartuleid ära.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
margit000 14.okt 2008 13:53
Ma küll pole küll seda veelproovinud teha aga selliste kartulivormide tegemisel avastasin hea nipi kuidas tagada ,et kõik kartulikihid oleksid korralikult maitsestunud:peale kartuli viilutamist pane maitseained (pipar,sool,kuivat.-
maitsetaimed) kohe viilutatud kartulitele, sega ja lase nii paar minutit maitsestuda enne kui vormi laduma hakkad-võin kinnitada et kui kasutada köögisoola(pooljäme purustus) siis säilib ka kartuli oma loomupärane mahlakus.Mitte mingil juhul ärge kasutage peensoola-see imeb nii lihast kui ka juurikatest mahla välja ja jätab kibe-soolase kõrvalmaitse toidule.
Air 11.sept 2008 08:03
Tuli hea. Võiks juurde panna ka tomateid ja hakkliha :)
Leet 11.veeb 2008 12:20
päris huvitav, proovin kindlasti
1