Küpsetised

Pidupäevatort I

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Väga pidulik tort
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
DEKORATSIOONID: Martsipanroosid, -lehed ja -südamed. Varu endale nende tegemiseks aega. Värvi 300 g martsipanist ilusaks roosaks. Rulli pärgamentpaberi vahel parajaks õhukeseks ja lõika vormiga väikesed ümmargused ringid rooside tegemiseks, sa vajad neid 40-50 tükki. Ülejäänud martsipan värvi roheliseks. Rulli pärgamentpaberi vahel õhukeseks ja lõika välja 16 südant ja 30 lehte. TORDIPÕHI: Määri vorm võiga ja pane paber vormipõhja. Vahusta muna suhkruga tugevaks vahuks. Sega jahu, tärklis ja küpsetuspulber ja lisa munavahule. Lisa soe vesi. Vala segu vormi ja küpseta 180ºC juures u 45 minutit. Proovi tikuga, kas kook on valmis. Valmis koogil lase u 5 minutit vormis seista, siis võta välja, lase jahtuda ja lõika kolmeks põhjaks. TÄIDIS nr 1: Koori ja tükelda õunad ning kuumuta võis, lase jahtuda. TÄIDIS nr 2: Lahusta zhelatiin külmas vees. Vahusta munakollased ja suhkur tugevalt, lisa calvados ja maitse, et see oleks hea. Sulata zhelatiin ja sega munasegusse. Vahusta munavalge ja sega munakollase seguga. Jaga pruunistatud õunad kaheks. Ūks osa määri põhjale ning õunte peale määri teisest täidisest pool. Sama tee teise põhjaga ja kõige peale pane kolmas põhi. Pane tort jahedasse, et zhelatiin taheneks. KAUNISTAMINE: Vahusta vahukoor, määri või pritsi tordipritsist üle tordi. Kaunista martsipanrooside, -südamete ja -lehtedega. Puista hõbekuulikestega üle.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
toodu 22.dets 2010 11:45
Täidis nr 2. on natuke segane. Kirjas 6dl vahukoort aga juhendis pole kirjas, mida sellega teha.
HANNA VAARMANN 13.nov 2010 16:03
:)SEE VÕIB SUPER OLLA:)
kaaaa 14.juuli 2010 10:26
Mina värvin martsipani nii, et lisan martsipanimassile mõne tilga toiduvärvi ja mudin seda siis sõrmede vahel nii, et kogu mass oleks ühtlaselt värvitud.
hetzy 16.veeb 2010 09:38
Meeletult kaunis tort...kindlasti proovin järele!;)
helin 30.nov 2009 19:30
mul ka martsipani värvimise ja rullimise kohta küsimus... kuidas seda täpselt tehakse?
Tints27 14.sept 2009 15:02
Kuda seda martsipani värvitakse ? Ja kust neid värve osta saab Tallinnast?
ras 16.okt 2008 17:31
kas need mõlemad põhjad peab tegema või ainult ühe
palastella 28.apr 2006 12:52
Mina ei soovitaks martsipani vahukoore peale panna,kui just vahetult enne söömist,.Martsipan hakkab sulama koore peal
Heleriinu 08.mai 2005 16:09
Mul tekkis küsimus seoses Täidis nr. 2-ga. Nimelt on ainetes mainitud vahukoor aga valmistamisel seda täidises 2 pole kastutatud. Ette tänades!
lemmikorav 03.sept 2004 11:49
See näib nii ilus, et ei raatsikski ära süüa :P
Heivi 26.aug 2004 14:07
aitäh, Kristel.L. tegin paranduse :R
Kristel.L 26.aug 2004 13:58
Kas võib olla, et punktis 4. tuleb vahustada vahukoor? Muidu tundub,et nämma!
1