Küpsetised

Cheesecake maasikatega

Keskmine hinne: 4.08 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Juustukook maasikatega. Väga maitsev tort värskete marjadega.
Valmistusaeg: üle 60 min

Tordi vōib eelnevalt valmistada ja jahedas hoida, kuid kaunista u 30 minutit enne serveerimist. Valmistamisaeg u 20 minutit + u 30 minutit jahedas.

Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Purusta küpsised, sulata või ja sega küpsistega.
Tõsta segu u 24 cm läbimõõduga vormi.
Sega toorjuust, tuhksuhkur ja sidrunimahl.
Ära väga palju sega.
Vahusta koor kergelt, ja sega vähehaaval juustusegule.
Vala saadud segu tordipõhjale.
Lõika maasikad viiludeks ja kata tort maasikatega.
Määri ettevaatlikult moos maasikatele ja tõsta u 30 minutiks jahedasse.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Pille-Riin 15.juuli 2012 19:41
Oivaliselt hea kook! Isegi mu mees, keda muidu koogid/tordid külmaks jätavad, oli vaimustuses :) Super!
Manna-Klaara 10.mai 2010 00:27
Katsetasin täna. Vahukoort panin 2dl ning maasika moosi üldse ei pannud - ainult värsked maasikad. Tulemus oli väga nämm ja mitte üleliia magus - kõike oli parasjagu. Kõigile maitses väga. Teen kindlasti uuesti.
Majas mokk 15.jaan 2010 15:11
Muideks, mina asendasin moosi kange maasikatarretisega ja lihtsalt suurepärane on. Moos teeks asja liiga magusaks.
Majas mokk 15.jaan 2010 15:10
Vapustav.
Hindaja 13.veeb 2009 20:03
mina olen seda kooki teinud alati ?elatiiniga.. ja ikka juba vist 10 korda tuleb täis :P mõne külalise meelest on see kõige parem kook üldse, mis nad saanud on :d mina olen teinud mitte-maasika-
perioodil maasika kompotiga ja veidi moosi ka peale määrinud.. häästi magus tuleb, aga väga hea.
punane sibul 24.jaan 2009 19:47
Ma tegin 1 paki vahukoore ja 1 karbi toorjuustuga (Tere - 170gr), tuli täitsa mõnusa konsistentsiga. Küpsisepõhja jaoks jäi vist võid väheks, sest oli natuke liiga pudisev.. Kasutasin purgimaasikaid, moosi ei pannud üldse... Lõpptulemus oli täitsa hea. Teen kindlasti millalgi uuesti.
kathyriina 06.dets 2007 16:34
Uskumatult hea tort, seltskonnas nokiti nii kaua kuni tort otsas - kuigi maod olid kõigil kurguni täis :) Moosi asemel püreerisin eelnevalt jahutatud külmutatud maasikaid, toorjuustuks kasutasin 3 pk eesti toorjuustu ja pakk vahukoort. Kaunistuseks ikka värskeid maasikaid ja tulemus SUPERLUX!
Didi 10.jaan 2007 19:56
Riinu-5: vahusta koor tugevaks ja pane ainult 200 ml, muidu kippus mul ka vedel jääma. ma ise teen 400 gr toorjuustu ja 200 ml koorega, siis on minu jaoks paras, aga see on muidugi maitseasi, mulle lihtsalt meeldib tugevam toorjuustu maitse. (muidugi teen ka paksema põhja :-D )
Riinu-5 06.jaan 2007 14:44
muide, ma panin kodumaist uut toorjuustu, aga see ei peaks ju asja muutma ...
Riinu-5 06.jaan 2007 14:44
mul ei õnnestunud, ujus peal see vahukoorevärk, ei tea mis ma valesti tegin, oli ju kirjas, et koor kergelt vahustada, äkki oleks koort ka pidanud panema ainult 200 ml. Sõime vormi seest ja maitses kõigile, aga oleks tahtnud, et oleks ilus välja ka näinud, oh mind, aga üritan uuesti
külli37 06.dets 2006 15:39
talvisel ajal võib edukalt enda tehtud toormoosi vahukoore-toorjuustu segu sisse segada ja tulemus - oivaline!
tetsukas 25.juuni 2006 15:32
Ma armastan maasikaid tohutult ja ma olen rõõmus,et selline kook on olemas kus on juust ja maasikad sees:D
uudis 25.apr 2006 11:06
magus
bubuu 29.nov 2005 12:55
MEGA-MEGA.Mina lisasin purustatud pähklid põhjale.Ilma selleta oi ka mega .Tänagi teen seda
marsia 16.nov 2005 12:46
väga ahvatlev tundub,igatahes proovin ära
espirit 07.sept 2005 21:47
Ma panin maasikad enne serveerimist koogile, sest lugesin et muidu imbub liiga läbi. Maasikamoosi samuti ei pannud. Ikkagi hea
Leeny 29.aug 2005 09:40
Tegin seda kooki ja mulle eriti ei maitsenud, sest oli liiga tugev juustumaitse.
tanitha 28.mai 2005 13:26
Ma usun, et on hea ja kavatsen seda ka ise teha - aga miks peaks nimetus olema cheesecake, mitte juustukook?
didi 05.apr 2005 12:21
lisaksin veel niipalju, et kui teil on vaja torti üle öö hoida, siis valage ära maasikatest ja moosist tekkiv vedelik (tekib umbes 0,5-1 tunni möödudes peale kaunistamist ja külma panemist), muidu on tordipõhi järgmiseks päevaks liialt pehme! head isu!!
didi 05.apr 2005 12:16
apppiii, kui maitsev!!!! ise panin küll vahukoort vähem (200 ml). soovitan kõigil magusasõpradel seda retsepti proovida, no tõepoolest oli hea (eriti järgmisel päeval, kui tort oli nö "maitsed sisse tõmmanud"). hinne viis pluss!
truut 10.märts 2005 13:21
oivaliselt hea kui nii on kohane öelda
1