Küpsetised

Maasikatort II

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Maasikatort sidrunikreeemiga
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
PÕHI: Sulata või ja jahuta. Sega jahu küpsetuspulbri ja vanillsuhkuruga. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa munavahule jahtunud või ja jahusegu ning sega ettevaatlikult. Vala tainas kahe-liitrisesse võitatud ja riivsaiaga üle puistatud vormi. Küpseta 175ºC juures u 30 minutit. Võta küpsetis ahjust ja lase jahtuda vormis. Samal ajal valmista sidrunikreem kui põhi jahtub.
SIDRUNIKREEM: Pane riivitud sidrunikoor, sidrunimahl, muna ja suhkur kuumakindlasse kaussi ja tõsta kauss kuuma vette. Lase kreemil pakseneda, ise samal ajal vahustades. Võta kauss veest, lisa või ja sega ning lase kreemil jahtuda.
VAHUKOORE-MAASIKASEGU: Vahusta koor, purusta u ½ l maasikaid moosiks ja sega poole vahukoore kogusega.
Lõika koogipõhi kaheks ja määri vahukoore ja maasika seguga. Pane teine põhi vahukoore-maasikasegu peale. Määri tort sidrunikreemiga üle ja kaunista koogipritsiga tordiserv, kaunista maasikatega.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 17.juuni 2013 14:24
Siin on link ühele väga heale sidrunikreemile: http://toidutare.ee/-
rahvus-
k%C3%B6%C3%B6gid/i-
taalia/17D60/#Sidru-
niv%C3%B5ie
vanillit%C3%A4ppi-
dega
H. 15.juuni 2013 12:03
siin on kasutatud ilmselt täiesti tavalist sidrunikreemi, mille retsepti saab ka mujalt otsida, nt selveri köögis on see üpris täpselt kirjeldatud, väga hea tort peaks tulema, aga minujaoks liiga tavaline kuna olen sidrunikreemi väga palju kasutanud :)
Sumiseja 04.aug 2009 15:58
järsku oskab keegi lisada sobivad täiendused? /nii hull see asi ka nüüd pole, on ennegi essust saia saadud..
Zelatiin 29.märts 2009 14:29
ÄRGE JUMALA EEST SEDA TEHKE! Mina loll proovisin tundmatut retsepti nagu see, TÄIESTI EBAÕNNESTUS! Retsept on poolik, sõnastus vigane, KREEM EI TULE VÄLJA, tort ise jama. Palun säästke oma aega, raha ja närve ning unustage see retsept heaga ära..
1