Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Seenesai

Saia nimetus ei tulene mitte selle maitsest, vaid kuju järgi.
Retsept
portsjonile
1 dl Nisukliid
3 dl Vesi
25 g Pärm
1 tl Sool
1 kuni 2 tk Pressitud küüslauguküüs
6 kuni 7 dl Nisujahu
MÄÄRIMISEKS
Muna
KAUNISTUS
Seesamiseemneid
Valmistusviis Sega nisuklii 1½ dl veega ja lase sellel u 10 minutit seista. Soojenda ülejäänud vesi 37ºC. Lahusta pärm veega. Lisa sool, kui soovid siis küüslauku, nisuklii ja peaegu kõik jahu. Sega kõik tainaks. Lase tainal 20-40 minutit kerkida. Vormi kerkinud tainas üheks suureks ümmarguseks palliks. Aseta tainas kuumakindlasse võitatud kaussi. Tainas peab täitma 3/4 kausist, et see võtaks seenekuju. Lase sel rätiku all umbes 40 min kerkida. Pintselda lahtikloppitud munaga ja puista seesamiseemnetega üle. Aseta sai alumisse ahjuossa ja lase sel u 5 minutit seista. Küpseta 175ºC juures sai valmis. Kummuta sai võre peale ja lase sel rätiku all jahtuda.  

Märksõnad

toidutareseenesai

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes