Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Seenesai

Saia nimetus ei tulene mitte selle maitsest, vaid kuju järgi.
Retsept
portsjonile
1 dl Nisukliid
3 dl Vesi
25 g Pärm
1 tl Sool
1 kuni 2 tk Pressitud küüslauguküüs
6 kuni 7 dl Nisujahu
MÄÄRIMISEKS
Muna
KAUNISTUS
Seesamiseemneid
Valmistusviis Sega nisuklii 1½ dl veega ja lase sellel u 10 minutit seista. Soojenda ülejäänud vesi 37ºC. Lahusta pärm veega. Lisa sool, kui soovid siis küüslauku, nisuklii ja peaegu kõik jahu. Sega kõik tainaks. Lase tainal 20-40 minutit kerkida. Vormi kerkinud tainas üheks suureks ümmarguseks palliks. Aseta tainas kuumakindlasse võitatud kaussi. Tainas peab täitma 3/4 kausist, et see võtaks seenekuju. Lase sel rätiku all umbes 40 min kerkida. Pintselda lahtikloppitud munaga ja puista seesamiseemnetega üle. Aseta sai alumisse ahjuossa ja lase sel u 5 minutit seista. Küpseta 175ºC juures sai valmis. Kummuta sai võre peale ja lase sel rätiku all jahtuda.  

Märksõnad

toidutareseenesai

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga