Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Rukkijahu-siirupileib

Küpsetised

Rukkijahu-siirupileib

Toidutare vanaema kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Magushapu leib. Siirupiga valmistatud leivad maitsevad paremini tahkelt s. o. teisel või kolmandal päeval.
Retsept
portsjonile
0.5 l Hapupiim
35 g Pärm
1 tl Suhkur
1 kl Siirup
1 sl Köömned
0.5 sl Aniis
1 sl Riivitud apelsini- või mandariinikoor
1 tl Sool
50 g Õli
700 kuni 800 g Rukkijahu
400 g Sepiku- või nisujahu
Valmistusviis Vedelda pärm 1 tl suhkruga vedelaks, lisa leige hapupiim (u 37 kraadi), 1/3 jahu kogusest ja lase soojas kohas kerkida. Eelkirgitusele lisa siirup, maitseained, toiduõli ja ülejäänud jahu, sõtku sile tainas ja lase kaetult soojas kohas kerkida. Kerkinud taignast vormi lameümmargused pätsid, lase küpsetuspaberiga plaadil kerkida, määri pealt vee või magusa kohviga. Küpseta 200 kraadi juures ahju alumises osas 30-35 minutit.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga