Küpsetised

Kõrvitsasai

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Maitsev küpsetis, püsib kauem värske kui harilik sai.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Tee leigest piimast (u 37 kraadi), pärmist ja osast jahust eelkergitus.
Koori kõrvits, lõika tükkideks, hauta vähese veega pehmeks ja suru pudruks.
Lisa eelkergitusele leige kõrvitsapuder, suhkur, maitseained, sega hästi segamini, lisa jahu ja sõtku sile tainas.
Sõtkumise ajal lisa juurde poolpehme rasvaine.
Lase tainal soojas kohas kerkida, siis vormi piklikud pätsid või palmiksaiad, lase küpsetuspaberiga kaetud plaadil veel kerkida.
Määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadi juures ahju alumises osas 25-30 minutit.
Jahtunud sai puista üle tuhksuhkruga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Muri 08.nov 2012 22:49
Retsepti väga täpselt ei järginud, aga imehea sai tuli. Jahu panin tunde järgi, mahult umbes 1/3 osa kõrvitsat ja 2/3 osa jahu. Sidrunit polnud, riivisin laimikoort sisse. Suhkrut panin ehk isegi alla 100g, aga proovin teinekord kindlasti ka magusat saia teha.. Nüüd uus lemmiksai:) Kaua säilib, ei oska öelda, sai söödud nigu niuhti. Või ja juustuga..
katrin 26.jaan 2012 21:21
Kas keegi on proovinud teha neid täisterajahust..o-
leks vaja võimalikult lahjat varianti..kõrvits on ka nii suur..
Anneli 25.juuli 2011 02:04
Kõrvitsasai on superhea! Kerkib tohutult ja on imepehme. Meie pere kindel lemmik! Mina raputan peale pärlsuhkrut,siis meenutab poe juubelisaia.
Kräsuke 01.mai 2011 16:49
Mina panin sidrunikoore asemel kardemoni ja liigse vee kurnan ka ära, enne püreestamist. Üks sünnipäevalaps tellis enda sünnipäevaks juba, peale esimest maitsmist.
Kristel 09.jaan 2011 22:44
Minul kerkis ka niiet mühiseb,lisasin 300g jahu rohkem. Maitse on tavaline, oleks pidanud ehk sidrunikoort rohkem sisse riivima.
inimene 30.dets 2010 16:55
kerkis nii, mis mühiseb. Järgmine kord teen pool portsu. Jahu läks tõesti kõvasti rohkem ja soola paneks ka teinekord samapalju veel juurde.
kurjajuur 13.okt 2010 15:25
Oh rumalust, mikserdasin kõrvitsa ära ja kohe taignale hulka :R Tapsin pärmi... Nüüd istun ahju ees ja närin küüsi... :(
Kataz 06.okt 2010 18:25
väga väga hea! panin jahu 400g rohkem ;)
Kadiann 06.okt 2010 15:01
Mõnus sai pmst, aga jahu kogus pole retseptis piisav (vbl sõltub kõrvitsast, palju vett sees vms) aga minul kulus 1,2 kg jahu ja soola pea 2 tl. Maitsestasin apelsinikoorega.
Roxy89 07.juuni 2010 23:12
Väga mõnusad kuklid. Sindrunikoor annab neile huvitava maitsenüansi juurde. Eriti ahjusoojalt on nii hea..nämmmmm :D Soovitan! :)
suuzi1968 26.märts 2010 22:32
kõrvitsasai jääb alati ilus kollane ja seisab kaua pehme-seda teadsid kõik vanavanaemad.! nii ka meie:A
Soovitan 21.nov 2009 21:12
Tegin täpselt retsepti järgi ja päris hästi tuli välja :Y
merge 04.nov 2009 13:46
Tulemus hea .Seda tainast võiks kasutada ka kriglite ja muude pirukate tegemisel.
annweb 12.okt 2009 22:20
Sidrunit ka ei kasutanud!
annweb 12.okt 2009 22:19
Jahu ei kaalunud,panin tunde järgi. Tulemus sai väga hea ja kolmandal päevalgi on sai pehme.
ralka 26.jaan 2007 22:11
Proovisin kah ära! Kahjuks sellest jahukogusest ei oleks asi õnnestunudki.Lisasin jahu juurde ja veits soolagi.Tulemus oli super!Hästi kerkisid ja maitsvad ka!
tuulily 09.dets 2005 19:03
hea sai,seisab kaua värske
põrnikas 29.okt 2004 20:53
Tegin selle retsepti järgi. Midagi läks aga mul valesti, sest sai tuli selline nätsakas.
1