Küpsetised

Kaneelirull

Keskmine hinne: 3.25 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Toidutare
Magus küpsetis
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Hõõru pärm 1 tl suhkruga vedelaks, lisa leige piim (u 37 kraadi), sega juurde u pool jahust ja lase kerkida.
Eelkergitusele lisa suhkruga vahustatud muna, maitseained, järk-järgult jahu ja pehme rasvaine.
Sõtku tainas ja lase kaetult soojas kohas kerkida.
Kerkinud tainas jaga 2 võrdseks osaks.
Mõlemad tainatükid rulli u 1 cm paksuseks neljakandiliseks kihiks, määri sulatatud võiga, puista peale kaneeli-, suhkru- ja pähklisegu, keera tihedalt rulli, liitekohad suru kokku.
Tõsta rullid küpsetuspaberiga kaetud plaadile, liitekoht vastu plaati ja lase veelkord kerkida
Määri pealt munaga ja küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.
Valmis kaneelirullid lase jahtuda rätiku all, seejärel võid soovikorral ülepuistada tuhksuhkruga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 10.veeb 2015 17:28
Kaneelirullide puhul ei pea tainast väga õhukeseks rullima. Jäävad pehmemad jne :)
Küsimus??? 08.veeb 2015 15:24
"Mõlemad tainatükid rulli u 1 cm paksuseks..." Kas pigem ikka 1mm paksuseks? 1cm nagu juba ise pirukas!?
mina 20.jaan 2013 18:18
väga head:A
Tinka 21.okt 2012 16:09
Väga head tulid :D
Mari 27.okt 2011 22:51
aga mina tegin poolest tainakogusest neidsamu kaneelikaid ja teisest poolest hoopis midagi muud - nimelt nn täidiseks panin sügavkülmast kamaluga pohli ja murdsin sekka martsipanimassist jupikesi, lahtirullitud tainas muidugi samuti võiga määritud. proovige ära, jubehea!
Leanika 03.sept 2011 20:57
Esimene kord teha pärmitaignat ja tuli välja:)) nats kuiv oli, aga kuskilt lugesin, et kui piim asendada veega, siis tuleb mahlasem. teen kindlasti veel!
nimetu 12.apr 2011 09:23
:Y jubehead peaks kohe igapäev tegema;)
lais 11.märts 2011 21:50
panin rosinaid ka. hea retsept!
soolapähkel 14.sept 2010 14:42
Läksin kergemat teed pidi. Taigna tegi mul masin sama kogustes mis siin antud. Igaljuhul tulid väga maitsvad ja lapsed söid külma piimaga ning kiitsid. Kindlasti kordan veel.
autsile 05.sept 2010 18:35
kergelt jahuga üle, köögirätik peale ja lasta tund aega kerkida, vahepeal alla suruda ja teist korda lasta kerkida.
Pille 30.apr 2010 20:17
väga head tulid välja:D
liisu 24.veeb 2010 23:26
kiidusõnad, pehme ja mõnus, aega kulub aga tasub proovida:):)
nipitiri 08.veeb 2010 20:32
ükskord tegin sügavkülmutatud pärmi-lehttaignast viineripirukaid ja päris head tulid, kadusid suht ruttu laualt :) eks ma siis proovin sama taignaga kaneelirullid ka ära, loodan, et tulevad maitsvad.
Atsinna 08.veeb 2010 18:09
Muidugi võid lehttaigna vahele kaneeli-suhkrut raputada, aga selliseid rulle ei tule, nagu pärmitaignaga. Seda kindlasti tead. Mina olen lehttaignast ruudud lõiganud, peale pannud kaneeli-suhkrut ja siis teise samasuguse ruudu alumisele peale asetanud ning pealt munaga määrinud. Aga sobiks ka taiganatükk laiali rullida, vajalikud ained peale raputada ja siis edasi toimida samamoodi nagu pärmitaigna rullidega. Küpsetamispäeval on süüa parimad. Järgmisel enam mitte.
nipitiri 08.veeb 2010 17:39
selline tobe küsimus, et kas kaneelirulli tegemisel kõlbab ka poest ostetud sügavkülmutatud pärmi-lehttaigen?
marts 27.jaan 2010 20:25
päris hea ja vääga pehme ! Soovitan!
marts 27.jaan 2010 20:25
päris hea ja vääga pehme ! Soovitan!
aunts 07.jaan 2010 21:08
Minul tulid ka väga väga head välja.Kuigi esimest korda tegin ja tavaliselt minu esimese korra katsetused lähevad nässu.:)Ainuke asi mida ma tahaksin küsida,et siin ei ole kerkimise aega märgitud.Nii eelkergitusele kui pärastisele.Kas keegi oskaks öelda,palju umbkaudu võiks kerkida lasta? Aga soovitan:Y
Hindaja 06.veeb 2009 09:14
jaa need kaneelirullid on toesti VÄÄGA HEAD tegin juba mittu korda ja koik kiitsid ja lapsed söövad nii et anna minna :D:D pilti tegin ka rullidest aga kahju ei saa panna...
Kadi 01.veeb 2009 11:50
Väga luks. Sellised pehmed ja mõnusad kaneelirullid tulidki. Sama mõnusad, nagu oleksid vanaema tehtud. Nüüd hakkangi saiakesi täpselt selle retsepti järgi tegema ;)
carolina 01.veeb 2009 08:55
jumala ilusaks paisuvad... kes ei ole veel maitsnud maitsku kindlalt:A
anneli 04.dets 2008 18:50
väga head tulid aga ma panin poolerohkem pärmi ja võid ka natsi rohkem :)
northbridge 24.märts 2007 20:03
Heh, Tore retsept, kuid tainas kerkib kaua:S.
marismall 06.jaan 2007 13:30
see pole see õige mida mina otsisin peab laskma ikka õel taigna teha muidu edasi oskan ma ise kaa:=)
djdanx 24.sept 2005 18:40
k6hu sai täis :)
1