Küpsetised

Sookolli lambakints

Keskmine hinne: 3.22 Allikas: vanaema kokaraamat Autor: Gustav
Väga maitsev lambapraad
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Leota noorlooma liha rõõsas piimas 12 tundi. Vanema looma liha õuna- ja sõstramahlasegus. Liha peab olema vedelikuga kaetud.
Enne töötlemist liha kuivatada ja siis hõõruda tugevasti sisse sidrunipipra või viie pipra seguga ja seejärel jämeda soolaga. Lase seista 0,5 tundi.
Pruunistada praetükk mõlemalt poolt pruuniks.
Seejärel määri kogu praad purustatud küüslauguga ja kata pealt tomatirataste ning porgandi ribadega, lisa loorber, kadakamarjad ning kata korralikult fooliumiga.
Liha katmisest ülejäänud porgand ja tomat aseta ümber liha, vala üle pruunistamisest ülejäänud võiga ja jälgi, et nii liha kui lisandid jääksid fooliumi alla. Soovikorral võib lisada ümber prae ka keskmise suurusega kartulid.
Lisa 0,5-0,7 l vett ja küpsetada ahjus 150-200 kraadi juures 2-3 tundi.
KASTE: Sulata või pannil, lisa jahu, kuumuta ja sega aeg-ajalt. Võid kergelt pruunistada. Lase veidi jahtuda, lisa jahtunud praeleen, sega ja keeda veidi nõrgal tulel, kuni kaste pakseneb. Kaunista maitserohelisega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
adela 14.dets 2011 19:10
teen juba teist aastat jõuluks,paremat asja ei ole noore talle kints.
Gedeon55 16.sept 2011 12:34
Tegin täpselt retsepti järgi. Väga maitsev.
clever878 27.veeb 2011 16:58
Nii - TEHTUD :) Ainuke tæiendus, mille tegin, oli punase veiniga kastmine enne kpsetamist ja retseptis asendasin ka pool vee kogusest punase veiniga....seega lammas tuli supper :)
clever878 25.veeb 2011 12:26
:) Aga mina proovin ka jærgi ...homme....ja siis kommenteerin :)
sirts 14.veeb 2009 12:14
ummbe hää!
clicker 22.okt 2005 18:33
Üks paremaid palasid mis on minu toidulaual olnud.Ei ole nii hääd toitu ka kuskilt restoranist saanud.Tasub proovida.
1