Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Rosmariini-õunapirukas

Maitsev õunapirukas

üle 60 min

Valmistusaeg u 15 minutit + 40 minutit ahjus + 30 minutit jahedas.

Retsept
portsjonile
4 dl Jahu
175 g Margariin või või
1 tk Muna
1 sl Külm vesi
1 tl Suhkur
0.5 tl Sool
TÄIDIS
3 kuni 4 tk Hapukad õunad või pirnid
1 tk Rosmariinioks või 1 tl kuivatatud rosmariini
0.5 dl Suhkur
50 g Või
Valmistusviis
Sega tainas, keera kilesse ja aseta 30 minutiks jahedasse.
Koori õunad, lõika õhukesed viilud.
Rulli tainas plaadiks ja vooderda sellega 26 cm läbimõõduga pirukavorm.
Torgi põhi kahvliga läbi ja eelküpseta seda ahjus 200 kraadi juures u 10 minutit.
Kata eelküpsetatud pirukapõhi õunaviiludega.
Puista peale rosmariin, suhkur ja peeneks hakitud või.
Küpseta 200 kraadi juures u 30 minutit, kuni või-suhkrupind on küpsenud rabedaks ja põhi onk küps.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree