Küpsetised

Karbonaad kartulipudru ja metsaseenekastmega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Harri Ilves
Karbonaadi kõrvale sobivad hästi kodused hoidised
Kogus: 1 portsjon
Karbonaad
Eelkuumuta ahi 170 kraadini. Lõika liha 2 cm paksusteks viiludeks ja vasarda kergelt, nii et kuju säilib. Määri õliga. Pruunista liha pannil mõlemalt poolt ja küpseta 170-kraadises ahjus 10-15 minutit. Maitsesta pipra ja soolaga.
Kartulipuder
Keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ja kurna. Suru läbi pudrupressi või tambi pudrunuiaga katki, lisa sool ja segades osade kaupa kuum piim. Vajadusel võid piima lisada ka rohkem. Sega sisse ka 2 sl võid. Kui segu tundub küllalt pehme, hakka seda kloppides vahustama, kuni segu muutub ühtlaseks. Serveeri õhuliseks klopitud kartulipuder kohe kuumalt. Soovi korral võid kartuliputru maitsestada ka riivitud muskaatpähkli või majoraani ning võis hautatud hakitud sibulaga.
Metsaseenekaste
Kastme tegemiseks kuumuta või, lisa soolast leotatud ja hakitud seened ja sibul ning prae, kuni sibul muutub helekollaseks. Puista peale jahu ja maitseained, kuumuta ja lisa vesi või puljong. Keeda 10 minutit. Lõpuks lisa hapukoor ja hakitud maitseroheline.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
sds 24.nov 2008 20:03
:Y:D:)
strelka 22.veeb 2008 14:08
Väga lihtne ja maitsev ka.
1