Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Õunapärg

Maitsev õunapirukas.

--

Retsept
portsjonile
TAINAS:
1/4 l piima
25 g pärmi
50 g suhkrut
½ tl soola
½ tl purustatud kardemoni vōi ½ sidruni riivitud koor
75 g vōid
400-500 g jahu
TÄIDIS:
3 sl sulavōid
75 -100 g suhkrut
1 tl kaneeli
4 sl hakitud pähkleid vōi kaerahelbeid
½ kg ōunatükke
MÄÄRIMISEKS:
muna
KAUNISTUSEKS:
tuhksuhkrut
Valmistusviis
Hõõru pärm 1 tl suhkruga vedelaks, lisa maitseained, sulatatud või pehme rasvaine ja jahu.
Sõtku tainas ning lase kaetult soojas kohas kerkida. (Taina võib teha ka eelkergitusega).
Kerkinud tainas rulli õhukeseks ja neljakandiliseks, määri sulavõiga, peale puista kaneeli ja suhkrusegu, hakitud pähkleid või kaerahelbeid ning kata väikeste õunatükikestega.
Keera tainas rulli ja pigista tainaserv kokku.
Aseta õunarull küpsetuspaberiga kaetud plaadile pärjakujuliselt, liitekoht allapoole ning lase kerkida.
Määri pealt munaga ja küpseta 200ŗC juures 40-50 minutit.
Jahutatud pärg, puista tuhksuhkruga üle.
 

Märksõnad

õunapärgtoidutare

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool