Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Pähklitort

Küpsetised

Pähklitort

Toidutare Rootsi
PrindiSoovita sõbrale
Pähklitort vahukoore ja šokolaadiga. Serveerida võib kohe pärast valmistamist.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
PŌHI:
150 g puhastatud pähkleid
3 dl tuhksuhkrut
3 suurt munavalget
TÄIDIS JA KAUNISTUS:
u 200 g kvaliteetset šokolaadi
6 dl 35%-list rōōska koort
kakaod
marju vōi puuvilju
sidrunmelissi
Jahvata pähklid ja sega tuhksuhkruga. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa pähkli-suhkrusegule. Joonista küpsetuspaberile u 25 cm läbimõõduga ringid, jaga tainas nendesse ringidesse ühtlaselt ja küpseta 150º C juures 12-14 minutit. Jahuta ja võta ettevaatlikult paberiküljest. TÄIDIS JA KAUNISTUS: Sulata šokolaad kuumaveevannis, pintselda paksult üle jahtunud tordipõhjade. Ülejäänud šokolaad vala küpsetuspaberile ja tõsta külma tahenema.Vahusta koor ja jaga igale põhjale (jäta ka kaunistamiseks), ja pane tort kokku. Kaunista tort vahukoorega, puista üle kakaopulbriga. Võta külmast tahenenud šokolaad ning lõika sobivad tükid (piklikud, kandilised, kolmnurgad) ja kaunista tort šokolaaditükkide, marjade või puuviljade ning sidrunmelissioksakestega.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes