Küpsetised

Ploomikook

Keskmine hinne: 3.38 Allikas: Vanaema kokaraamat Autor: Mari
Kena lauale ja maitsev söömiseks.
Või vahustada suhkruga, lisada ükshaaval munad, riivitud sidrunikoor ja lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu. Tainas panna määritud vormi.
Ploomid puhastada, poolitada ja laduda tainale. Peale raputada tuhksuhkrut. Purustatud mandlid raputada servadesse ja ploomide vahele. Küpsetada 150 kraadi C juures 30-35 minutit.
Võib kasutada ka kuivatatud ploome. Sel juhul valmistada koogipõhi ja leotatud ploome keeta enne koogile asetamist mõni tund suhkrusiirupis. Jahtunud koogile võib määrida piimakreemi, seejärel asetada ploomid ja riivida peale sidrunikoort ja puistata mandliribasid.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Helen 22.sept 2015 22:15
Imelihtne ja imemaitsev kook. Aga miskipärast minu ahjus vajab see küll palju kauem küpsetamist (umbes 45-50 minutit).
Ami 07.aug 2015 16:10
Koogi retsept on Ida Savi raamatust "Saiad.Pirukad.Koo-
gid" Tõesti maitsev.
Julia 09.nov 2014 12:08
Tegin pruuni suhkruga ja nisujahu asemel panin kaerajahu (kaerakliisid). Väga maitsev! Kõik küsivad retsepti :)
elen 16.sept 2013 18:21
okei, ma tean küll, et see on maitsev ja lauale hea!!! pole vaja eraldi välja tuua
murueit 13.mai 2009 17:44
Tõesti väga maitsev! Maamunad ja kompotiploomid moodustavad vapustava koosluse! järgmine kord teen topeltkoguses!
Riisihelves 08.aug 2006 14:35
Lisan neile, kes ehk vähesema küpsetuskogemusega, et ainete nimekirjas olev, aga valmistusviisi kirjelduses puuduv küpsetuspulber segatakse jahu sekka. Mina mikserdan taigna ning jahu sõelun sekka. Tuleb suussulav ja imeliselt hea. NB! ei ole liiga magus :-)
1