Küpsetised

Toscana sai

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Internetist Autor: Toidutare
Pildi saatis Külli
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Lahusta pärm veega suures taignakausis.
Sega jahud omavahel ning vala pärmi hulka, sega tainaks.
Sõtku 10 min käsitsi või 4 min tainasegajaga.
Määri puhas tainakauss õliga, aseta tainas sellesse ja kata tihedalt plastmasskaanega, jäta kerkima kuni taignakogus on kahekordistanud. (Traditsiooniliselt soojas kohas võtab see aega 2 tundi.)
Kui tainas kerkib kiiremini kui ette nähtud, suru see alla ja aseta jahedamasse kohta või lase aeglaselt kerkida toatemperatuuril kuni taina kasutamiseni.
Hõõru 2-3 sl jahu köögirätikusse ning aseta rätik küpsetuspaberile.
Kui tainas on kerkinud, vajuta see alla, võta kausist välja ja aseta jahuga kaetud töölauale.
Rulli tainas 20 cm laiuseks ja 25 cm pikkuseks ja 6 mm paksuseks.
Proovi taina töötlemisel võimalikult vähe jahu lisada.
Rulli tainas tihedaks ning keera torukujuliseks.
Vajuta toru u 2,5 cm paksuseks ning rulli uuesti (seda tuleb teha vältimaks taina kokkuvajumist ahjus).
Ümara saia saamiseks vajuta mõlemad toru otsad keskele kokku ning vormi pätsiks.
Aseta päts jahuga hõõrutud rätiku sisse ja jäta tunniks sooja kohta kerkima.
Eelsoojenda ahi koos küpsetusplaadiga 200 kraadi C-ni.
Täida pihustamispudel veega.
Pane käsi rätiku alla, võta õrnalt päts ja aseta tagurpidi küpsetusplaadile.
Pihusta enne ahjuukse sulgemist ahju vett ning veel paar korda 2 minutilise intervalliga.
Küpseta 50 minutit kuni sai on kuldpruun.
Kui leivakoorikule koputada, peab kostma "õõnes’’ hääl.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siirikirikal 27.dets 2007 10:36
Ainuke asi, mis mulle Toscanas ei maitsenud, oligi nende nö. leib - valge sai, mis oli kuiv, kõva ja mage. Poodides midagi muud eriti osta polnud võimalik, unustage igasugused ciabattad ja bocattad. Kahe nädalaga tekkisid tõsised musta leiva võõrutusnähud:-)
1