Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Sealiharull

Ūrdimaitseline sealiharull
Retsept
portsjonile
1 kg seakaelakarbonaadi
suur peotäis siledaid petersellilehti
värsket või kuivatatud basiilikut
2 küüslauguküünt
2 sl õli
1,5 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart
Valmistusviis
Lõika toored ürdid peeneks, haki ka küüslauk noaga võimalikult peeneks.
Sega kõik maitseained ja õli ühtlaseks massiks.
Tee lihasse pikisuunas sügav läbilõige ja vajuta liha raamatuna laiali.
Hõõru avatud pinnale 2/3 maitsesegust, keera liha tihedalt rulli ja kinnita heleda puuvillase nööriga.
Kata rulli pind ülejäänud maitseseguga.
Pane rull küpsetuskotti, lõika sellesse auruava ja küpseta 175 °C juures 1,5-2 tundi.
Liha küpsust võib proovida otse läbi koti pika kokteilitikuga.
Võta liha kotist välja ja mähi 15 minutiks fooliumisse, et lihamahlade liikumine peatuks, praad saaks mahlasem ning seda oleks hõlpsam lahti lõigata.
Kurna praeleem ja serveeri prae juurde.

Märksõnad

helensealiharull

KOMMENTAARID

inx 06.märts 2010 22:42
Mina teen seda oma eksamitööks:) -
Nämma!
Kai 08.jaan 2010 20:18
Ma vaatan, et siin pole ühtegi kommentaari. Kuidas nii?! See ahjupraad on supermaitsev, ma ühtegi teist enam peale selle enam ei teegi! :))) Soovitan tõesti!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga