Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Maasika-šokolaaditort

Küpsetised

Maasika-šokolaaditort

Marit Maire Suitsu
PrindiSoovita sõbrale
Kihiline tort
Retsept
portsjonile
PŌHI:
100 g šokolaadi Bitter
2 sl kakaopulbrit
1 dl vett
8 muna
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
IMMUTAMISEKS:
2 dl heledat hapukat mahla
TÄIDIS:
4 sl vett
2 sl sidrunimahla
6 tl zhelatiini
1 pakk külmutatud maasikaid
300 g kohupiimapastat
1 dl või rohkem suhkrut
2 dl 35% rõõska koort
KAUNISTUSEKS:
1 pakk külmutatud maasikaid
1,5 dl tarretisesuhkrut (hyytelösokeri)
2 dl mahla
sidrunmelissi
Valmistusviis
Koogipõhjaks tükelda šokolaad paksupõhjalisse keedunõusse, lisa leige vesi ja kakao ning lase madalal kuumusel aeglaselt sulada; tõsta pliidilt.
Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks ja heledaks vahuks, sega juurde kuivad ained ja veidi jahtunud šokolaad.
Tõsta taigen kohe rasvaga määritud ja riivsaiaga üle puistatud suuremasse lahtikäivasse vormi ning küpseta ahju alumisel siinil 200 °C juures 35-40 minutit.
Lõika jahtunud kook kolmeks kihiks ja immuta tükke mahlaga; aseta alumine kiht uuesti koogivormi.
Täidiseks paisuta želatiin lahjendatud sidrunimahlas ja sulata kuumas veevannis.
Purusta poolsulanud marjad köögikombainis, sega juurde suhkur, kohupiim ja vahustatud koor.
Viimasena lisa tuline želatiinilahus ning alusta kohe tordi kokkupanemist; viimaseks jäta biskviidikiht.
Kata vorm kinni ja hoia järgmise päevani külmas.
Pinnakaunistuseks lase mahl keema tõusta, lahusta selles segades tarretisesuhkur ja lase veel kord keema tõusta.
Poolita külmunud maasikad tulisesse vette kastetud noaga pikuti ja kaunista nendega tort.
Tõsta veidi jahtunud suhkrulahust lusikaga marjadele, kus see otsekohe ka hüübib.
 

KOMMENTAARID

jones 08.juuli 2005 00:12
See on väga maitsev.
kummelh 13.juuni 2005 20:51
Tundub ahvatlev. Ootan maasikaaega.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke