Küpsetised

Maasika-šokolaaditort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maire Suitsu Autor: Marit
Kihiline tort
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Koogipõhjaks tükelda šokolaad paksupõhjalisse keedunõusse, lisa leige vesi ja kakao ning lase madalal kuumusel aeglaselt sulada; tõsta pliidilt.
Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks ja heledaks vahuks, sega juurde kuivad ained ja veidi jahtunud šokolaad.
Tõsta taigen kohe rasvaga määritud ja riivsaiaga üle puistatud suuremasse lahtikäivasse vormi ning küpseta ahju alumisel siinil 200 °C juures 35-40 minutit.
Lõika jahtunud kook kolmeks kihiks ja immuta tükke mahlaga; aseta alumine kiht uuesti koogivormi.
Täidiseks paisuta želatiin lahjendatud sidrunimahlas ja sulata kuumas veevannis.
Purusta poolsulanud marjad köögikombainis, sega juurde suhkur, kohupiim ja vahustatud koor.
Viimasena lisa tuline želatiinilahus ning alusta kohe tordi kokkupanemist; viimaseks jäta biskviidikiht.
Kata vorm kinni ja hoia järgmise päevani külmas.
Pinnakaunistuseks lase mahl keema tõusta, lahusta selles segades tarretisesuhkur ja lase veel kord keema tõusta.
Poolita külmunud maasikad tulisesse vette kastetud noaga pikuti ja kaunista nendega tort.
Tõsta veidi jahtunud suhkrulahust lusikaga marjadele, kus see otsekohe ka hüübib.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
jones 08.juuli 2005 00:12
See on väga maitsev.
kummelh 13.juuni 2005 20:51
Tundub ahvatlev. Ootan maasikaaega.
1