Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Kähara peakapsa vorm

Küpsetised

Kähara peakapsa vorm

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Kihiline vorm kapsast,leivast,peekonist ja juustust.
40-60 min
Retsept
portsjonile
200 g rukkileiba
1 küüslauguküüs
50 g võid
1 väike kähar peakapsas (u 800 g )
soola
200 g viilutatud peekonit
250 g sibulaid
150 g riivitud juustu
1 pakk sibulasuppi
vormi määrimiseks rasvainet
Valmistusviis
Lõika leib u 5 mm viiludeks, rösti.
Koori ja haki peeneks küüslauk ning sega võiga.
Määri leivaviiludele küüslauguvõid.
Eemalda käharalt peakapsalt närtsinud pealislehed ja lõika välja juurikas.
Blansheeri kapsalehti keevas, kergelt soolaga maitsestatud vees u 5 minutit, "ehmata" ja nõruta.
Tõsta kõrvale 6 peekoniviilu, ülejäänud tükelda.
Koori ja lõika kuubikuteks sibulad.
Pruunista pannil kergelt peekoni- ja sibulatükke.
Lao osa leibadest rasvainega määritud ahjuvormi ( küüslauguvõiga määritud pool all ).
Tõsta peale kiht singi-sibulasegu, riivitud juustu ja kapsalehti.
Jätka, kuni kõik komponendid on ära kasutatud.
Pealmiseks kihiks vali eriti jämedad kapsalehed.
Valmista sibulasupp vastavalt pakendil toodud juhisele.
Mõõda supist 750 ml ja vala vormi.
Kata kapsavorm pealt peekoniviiludega ja küpseta eelsoojendatud ahjus 225 kraadi juures ( gaasipliidil 4. jaotus ) u 45 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes