Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Sealiha õllekastmes

Küpsetised

Sealiha õllekastmes

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Praetud sealiha õllekastmes. Lisandiks sobivad majoraanikartulid, punane kapsas või magushapud kapsad.

60 minutit ahjus + ettevalmistus + kastme valmistamine.

Retsept
portsjonile
700 g seakarbonaadi
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 tl köömneid
2 sibulat
1 küüslauguküüs
2 porgandit
100 g sellerit
330 ml tumedat õlut
330 ml linnaseõlut
160 g külma võid
  Puhasta liha kontidest ja haki väikesteks tükkideks. Loputa liha külma vee all ja tupsuta kuivaks. Vürtsita soola, pipra ja köömnetega. Koori ja haki peeneks sibulad ning küüslauk. Koori, pese ja haki porgandid ning seller. Pane liha koos kontide ja köögiviljadega ahjupannile, lisa veidi vett. Prae liha eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures (gaasipliidil 3.-4. alajaotus) u 50-60 minutit. Kasta liha korduvalt õllega. Võta liha välja ja pane sooja. Kastme jaoks võta välja kondid ja kurna köögivili ning praevedelik läbi sõela. Vala vedelik tagasi pannile, kuumuta. Klopi tükikestena sisse või, kuni kaste muutub kreemjaks. Maitsesta soola ja pipraga. Majoraanikartulid, punane kapsas või magushapud kapsad.

Märksõnad

õllekastmessealiha

KOMMENTAARID

MINA 31.jaan 2015 14:39
See portsjonite arvutamine ei tööta
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga