Küpsetised

Basiilikulõhnaline tomatipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Värviline ja maitsev pirukas taimetoiduaustajatele. Värske basiilik pirukatainas annab pirukapõhjale kauni heleroheka värvi ja muidugi ka mõnusa maitse.
Kogus: 4 portsjonit
Sega basiilikulehed, või, jahu ja sool (soovitatavalt köögikombainis) tainaks. Lisa vesi ja sega, kuni moodustub ühtlane tainapall. Suru tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele.
Täidise tegemiseks klopi munad koorega ning maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka tükeldatud basiilikulehed ja riivitud juust. Vala täidis tainale ja laota peale kirsstomatid (vaheldumisi eri värvi). Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Kaunista pisut jahtununa basiilikulehtedega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
... 10.jaan 2013 21:31
Seda retsepti tuleks pimpida, soola on vähe (ehk särtsust on puudus ja vahukoor oli nii magus), põhi oleks võinud jah rohkem küpseda ja tomatitega võiks midagi ette võtta (pooleks lõigata ja kas suhkru ja soolaga? Muidu väga huvitav tuleks, kui väiksed parandused teha.
Muffinisõber 11.aug 2011 12:09
Väga hea ja mitu korda juba tehtud! Olen lisanud ka fetakuubikuid. Kõik külalised (ka väikesed) kiidavad.
Elerin86 10.aug 2011 22:54
Mulle maitses ja külalised ka kiitsid. Eelküpsetasin põhja umbes 5 min.
cruella 31.juuli 2010 23:29
Tegin, ei meeldinud. Põhja tuleb kindlasti eelküpsetada, nagu ikka kookide puhul, milelle pannakse vedelam kate. Üldmulje - põhi, millel on tomatiomlett peal. Basiilikuga põhi oli iseenesest hea, kuid see kate seal peal ei meeldinud. Ütleks siis et nägi välja küll väga ilus, aga maitsenaudingut ei pakkunud. Hindeks 3.
meeri 30.juuli 2010 17:25
mina olen veel röstinud ennem tomatid ära
Riina 22.jaan 2010 12:37
Kas selline pirukas on järgmine päev külmana ka hea?
tädieevi 18.dets 2009 13:26
Soovitan!
madameE 06.sept 2009 15:03
väga maitsev! Ainuke asi, mida teisit tegin oli see, et eelküpsetasin tainast ligi 3 minutit ja siis panin täidise peale ja veel 25 min ahju (sellest piisas).
KilluHelen 01.sept 2009 16:35
Leidsin kasuvhoonest unarusse jäänud basiilikutaimed ja kuhjaga kirsstomateid... taolise retsepti leidmine oli lausa kingitus. Pirukas maitses ülihästi... mina segasin sinna veel sisse ka tavalist juustu 50g... ja need ahjus küpsenud tomatid piruka sees.. nämm-nämm :)
siirikirikal 12.aug 2009 14:33
Monca, just seda see tähendabki :) Suuremaa hulga ürtide kogust on keeruline kuidagi täpsemalt anda kui mahuga. Liiga kerge, et kaaluga anda, lehti liiga palju, et neid loendada... Võta dl-märgisega mõõdunõu ja pane sinna niipalju basiilikulehti, et 1 dl täis saaks. Pressida pole vaja.
monca 12.aug 2009 14:18
mis tähendab 1dl basiilikuleh-
ti???:(:R:S
Piret 09.aug 2009 00:27
Tegime emaga täna seda. Kõik tegime nagu retseptis, va. taigna segasin käsitsi kokku. Väga hea oli! ;)
1