Küpsetised

Hakklihamuffinid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Internetist Autor: aire
Soolased muffinid. Paku lisandiks riisi või lintnuudleid ja meelepärast vürtsikastet.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Sega riivsai suures kausis jogurtiga ja jäta 10 minutiks paisuma.
Lõika sibul noaga hästi peeneks ja sega käsitsi või mikseri taignakonksude abil kokku ülejäänud ainetega.
Kummuta hakklihataigen lõikelauale, vajuta tasaseks ja jaga suure noaga 12 osaks.
Määri 12 õõnsusega muffinipann rasvainega ja riputa riivsaiaga üle.
Jaga taignaportsjonid õõnsustesse ja suru vastu servi, jättes keskele vaba ruumi täidise jaoks.
Kuna hakklihasegu tõmbub kokku, võiksid muffinid esialgu ulatuda õõnsuste servast kõrgemale.
Riivi juust jämedalt, lõika tomatid ja oliivid (ning basiilikulehed) peeneks.
Pane igasse vormi veidi riivjuustu, selle peale tomati- ja oliivitükikesi, puista peale basiilikut.
Jaga kõige peale riivjuust ja küpseta 200° juures 30 minutit.
Hakklihapätsi jaoks tõsta taigen küpsetuspaberile ja vajuta märgade või õliste kätega umbes 1 cm paksuseks ristkülikuks.
Sega kõik täidiseained kokku ja tõsta lusikaga pikaks reaks hakklihaplaadi keskele.
Tõsta taigna servad täidise peale ja näpi tihedasti kinni.
Tee sedasama ka rulli otstega ning silu kogu pind õliste kätega läikivaks.
Tõsta rull sobiva suurusega vormi ja küpseta 200° juures 35-40 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
sandra 02.apr 2012 18:11
väga head!
saarake 10.okt 2011 19:28
lastele ka meeldib!
krista 21.aug 2010 14:39
järgi proovitud! Maitsev:)
tuulily 09.sept 2004 20:55
olen teinud neid nii, et segan juustu hakkliha hulka ja täidist üldjuhul ei pane, tulemus on alati olnud kõigile sööjatele meeelpärane.
1