Küpsetised

Kõrvitsakeeks

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: erakogu Autor: Triinu
Karamelliglasuuriga kõrvitsakeeks.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Sega kausis jahu, maitseained, küpsetuspulber, sooda ja sool.
Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad.
Kuumuta kõrvitsakuubikuid potis kuni eraldub vedelik ning hauta pehmeks. Püreeri.
Sega püreeritud kõrvits, piim ja vanillisuhkur.
Sega munavahu hulka kodamööda jahusegu ja kõrvitsasegu.
Kalla taigen võitatud ja jahuga puistatud vormi ja küpseta 55 minutit.
Sulata ja pruunista või, lisa fariinsuhkur ja piim.
Kuumuta 2 minutit, tõsta tulelt.
Lisa vanillisuhkur. Vala keeksile.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ingrid 23.okt 2014 19:19
Suurepärane kook - mahlane, maitsev, eriline! Hea idee kõrvitsaga midagi vahvatpeale hakata:)
ampsak 12.jaan 2013 12:58
Suurepärane keeks! Meenutab porgandikooki veidi, aga tunduvalt mahedam.
Eve 06.okt 2012 15:45
Lisasin jõhvikaid, väga maitsev .
Minni 01.märts 2011 11:08
Meile maitses väga!
liinax 21.okt 2010 10:46
Kõik kiidavad, kellele teinud olen. Teen ilma glasuurita.
heli pult 20.dets 2009 13:15
Aitàh retsepti autorile. Kook tuli vàga vàga maitsev. Glasuur ei kukkunud mul eriti hàsti vàlja ja kui àra jahtus, jàttis koogi peal pisut hangunud rasva mulje. Arvan, et jàrgmine kord teen mandliglasuuri (ilma vòita). Muide, keraamilises vormis kypsetades ja 175 kraadi juures sai kook poole tunniga valmis.
Tiina 02.dets 2009 19:54
K6ik siin kiidavad seda keeksi taevani.Minu kommentaar on,et noh hea,aga arvasin,et on parem,kui teie komentaare lugeda.Ses suhtes,et eks ta selline j6ulumaius ole.Ja usun,et siis oleks ta väga hea kui sinna lisada midagi kr6bedat ja kr6mpsuvat sisse a la pähkleid ja rosinaid v6i muidu puuvilju.Ja glasuuri ma järgmisel korral ei teeks üldse sinna peale.Aga üldiselt normaalne keeks.Nagu öeldakse maitse asi.Mina taevani ei kiida,aga söödav :)
mariliismeh 21.nov 2009 13:20
väga hea keeks !:)
mömmimamma 09.nov 2009 12:53
Mul tuli ka peale kaks pragu. Ise mõtlen, kas asi on väikeses praeahjus või vormis (silikoonvorm, mis küpsemise ajal kuju muudab). Aga maitse oli võrratu. Mina panin sisse ohtralt pähkleid ja rosinaid ning peale hoopis tuhksuhkrust ja sidrunimahlast hapuka glasuuri. Karamelliglasuuri olen teinud teistele keeksidele ja väga lihtne on seda teha Merevaiguga.
Atsinna 09.nov 2009 10:03
Mel, kas küpsetasid väga sügavas vormis? Ei tohiks küll seest toores jääda. Mina olen 5-6 korda teinud,aga ei ole seest nätskeks jäänud, ammugi mitte tooreks. Veidi pragunev pealt pole õnnetus, selle katad glasuuriga, mis paneb i-le täpi peale.
mel 08.nov 2009 23:11
Tegin ka suure õhinaga, ent pealt tuli sisse pragu aj seest jäi toores. Lasin veel pool tundi kauem ahjus olla, et ehk valmib, aga ikka oli keskelt täitsa tainas. Ei tea, mis valesti läks...
Kadri 06.nov 2009 17:00
mmmmmmmmmmmmm-
m....jeah!
Erks 28.okt 2009 23:33
Vol. 2. Kokkuhoidliku kokkajana ei raatsinud eile õhtul kihva keeratud glasuurimaterjali siiski ära visata. Hommikul panin hangunud või ja suhkrusegu paari lusikatäie piimaga uuesti potiga tulele ja nüüd tuli küll see, mis tulema pidi - mõnus karamellimaitseline ühtlane mass. Kuna minu plaadikook oli suur, siis niristasin glasuuri risti-rästi üle terve koogi. Andis koogile mõnusa maitsenüansi.:)
Erks 27.okt 2009 23:47
Kuna mul nii suurt keeksivormi pole, kuhu selle taignakoguse ära mahutaksin, siis küpsetasin hoopiski nagu plaadikooki. Väga meklik tõepoolest. Probleem tekkis glasuuriga, mida ma lõppkokkuvõttes koogile ei pannudki.Suhkur tulise või sees ära ei sulanud ja ühtset massi ei moodustunud Teinekord proovin piima suhkruga sulatada ja siis või hulka segada. Teistel tegijatel vist sellist probleemi ei tekkinud?! Kook ise aga tasub tegemist! Soovitan!:Y
liis 27.aug 2009 19:18
huvitav mis maitsega jääb kook siis, kui teha suvikõrvitsaga ?? :)
santaana 03.juuli 2009 21:07
Just votsin keeksid ahjust valja,tegin ka kahe keeksivormiga,praegu pole veel glasuuri peale saanud panna,aga yksnes kypsetamistulemusega olen vaga rahul ja usun,et ka keeks iseenesest on vaga hea,hinne viis.
nipi 17.jaan 2009 21:27
küpsetasime kahe väiksema ümmarguse keeksivormiga, ahju kuumust sai maha keeratud 175 kraadi peale ja ikka kõrvetas natuke, aga üldiselt hästi küpses läbi ja mahlane ja hea. suhkru kogust taignas nats vähendasin. glasuur läks kiiresti sisse, ehk targem ongi asendada taigna tavaline suhkur osaliselt toorsuhkruga ja peale seda glasuuri asja enam mitte uhada, kook isegi rasvane.
anneli 25.dets 2008 16:54
nii hea ja maitsev, kindlasti teen seda veel. sobib hästi jõululauale :)
kesteine 18.nov 2008 14:37
Proovisin ka ja tuli vägagi maitsev. Selline magus ja mahlane. Omapoolseks lisandiks segasin glasuurile sekka mandlilaaste. Väga hea.
Atsinna 01.jaan 2008 18:08
Lisan veel, et glasuurist piisab poolest kogusest.Tervest kogusest jätkus kahele küpsetamiskorrale. Ja hinne, mis ununes.
Atsinna 01.jaan 2008 18:02
Polegi siin kommenteerinud, et ülihea keeks. Kuna juba mitmendat korda tegin, siis järjest parem tuleb ja maitsvam on. kel kõrvitsat on, küpsetage. ja kel kõrvitsat palju, keetke püree ja pange sügavkülma, sealt veel mugavam võtta. Ja avaldan ka tänu keeksi retsepti ülesriputajale!
pääsusilmake 10.dets 2007 10:16
Väga maitsev keeks! Tänud avaldajale!
elkman 03.dets 2007 17:55
Ei taha ennast kiita,aga tulemus oli üllatav - maitses kõigile väga.See keeks saab kindlasti meie pere lemmikuks.
hundiina 05.nov 2007 22:23
Mugin hetkel seda sama keeksi ja olen täiesti rahul tulemusega. Kasteni kahjuks ei jõudnud kuna ei olnud kusagilt saada fariinsuhkrut aga sellegipoolest tuli väga hea. Natuke pealt pragunes aga see on pigem ahjuviga vist. Kõrvitsa püreerimine oli ka igati hea mõte, varem olen ainult riivides sisse pannud, püreena oli seda palju mõnusam käsitleda ja tükke ei jäänud kusagile sisse
Annikki 29.jaan 2007 12:16
Väga maitsev. Ka kõik külalised kiitsid ja küsisid retsepti :) Ma küll lisasin natuke omapära ja kasutasin täisterajahu, pruuni suhkrut ning nelki üldse ei lisanud... Karamellkatte jätsin ka järgmiseks korraks kuna keeks oli ahjust tulles nii ahvatlev, et selleks ei jäänud seekord enam mahti :)
1