Küpsetised

Sibula-oliivipirukas

Keskmine hinne: 4.19 Allikas: 100 rooga
Maitsev pirukas neile, kes armastavad sibulat, oliive ja Vahemeremaade lemmikürti rosmariini. Pikantsust lisavad pirukale Parmesan ja sinihallitusjuust.
Valmistusaeg: üle 60 min

30 MINUTIT + 50 MINUTIT AHJUS

Kogus: 4 portsjonit
Haki või, jahu ja sool noaga läbi. Lisa vesi ning sega ühtlaseks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele ning lase pool tundi külmas seista. Koori-viiluta sibulad ja lõika porru õhukesteks viiludeks. Kuumuta sibulad pannil õlis väiksel tulel, riputa üle rosmariiniga.
Vispelda omavahel munad, piim ja hapukoor, sega hulka riivitud juust. Küpseta pirukapõhja ahjus 225° juures 8–10 minutit. Laota sibulad, porru ja tükeldatud oliivid eelküpsetatud põhjale ning murenda peale hallitusjuust. Vala üle muna-piimaseguga. Küpseta 225° juures ahju allosas 40 minutit. Serveeri soojalt värske salatiga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
küpsetaja 13.veeb 2014 18:58
Väga maitsev pirukas, söödi hetkega plats puhtaks.
Katsetaja 20.jaan 2010 18:16
Väga maitsev pirukas. Roosmariin annab huvitava maitse.Mina küpsetasin pirukat ahju allosas 200 c juures, kuna 225 juures kippus liialt pruunistuma.
teele 11.sept 2009 19:17
Super hea pirukas! Ollivide ja sibula kooslus on mmm kui hea;)
1