Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Sibula-oliivipirukas

Küpsetised

Sibula-oliivipirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsev pirukas neile, kes armastavad sibulat, oliive ja Vahemeremaade lemmikürti rosmariini.
Pikantsust lisavad pirukale Parmesan ja sinihallitusjuust.

üle 60 min

30 MINUTIT + 50 MINUTIT AHJUS

Retsept
portsjonile
PÕHI
150 g Või
4 dl jahu
3 sl vesi
sool
KATE
2 tk Sibul
2 tk Punane sibul
1 tk Porrulauk
2 sl Oliiviõli
1 tl Rosmariin
4 tk muna
1.5 dl piim
2 dl Hapukoor
1 dl riivitud Parmesan
200 g mustad kivideta oliivid
100 g Sinihallitusjuust
Haki või, jahu ja sool noaga läbi. Lisa vesi ning sega ühtlaseks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele ning lase pool tundi külmas seista. Koori-viiluta sibulad ja lõika porru õhukesteks viiludeks. Kuumuta sibulad pannil õlis väiksel tulel, riputa üle rosmariiniga.Vispelda omavahel munad, piim ja hapukoor, sega hulka riivitud juust. Küpseta pirukapõhja ahjus 225° juures 8–10 minutit. Laota sibulad, porru ja tükeldatud oliivid eelküpsetatud põhjale ning murenda peale hallitusjuust. Vala üle muna-piimaseguga. Küpseta 225° juures ahju allosas 40 minutit. Serveeri soojalt värske salatiga.

KOMMENTAARID

küpsetaja 13.veeb 2014 18:58
Väga maitsev pirukas, söödi hetkega plats puhtaks.
Katsetaja 20.jaan 2010 18:16
Väga maitsev pirukas. Roosmariin annab huvitava maitse.Mina küpsetasin pirukat ahju allosas 200 c juures, kuna 225 juures kippus liialt pruunistuma.
teele 11.sept 2009 19:17
Super hea pirukas! Ollivide ja sibula kooslus on mmm kui hea;)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes