Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Tuunikalapitsa

Pärmitainapõhjaga pitsa tuunikalakattega
Retsept
portsjonile
TAINAS:
1 1/2 dl vett
20 g pärmi
1/2 tl soola
2 sl õli
u 3 1/2 dl nisujahu
TÄIDIS:
2-3 sl tomatipüreed
1 purk (200 g) tuunikala
4-5 tomatit
6-8 oliivi
1-2 tl punet
1-2 tl basiilikut
1/2 tl tüümiani
küüslaugusoola
3-4 dl riivjuustu
Valmistusviis Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa sool, õli ja vähehaaval jahu. Sõtku tainas pehmeks tihedaks palliks kas köögikombainiga või käsitsi. Jäta tainas natukeseks ajaks kaetult sooja seisma. Rulli tainas suureks kettaks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Lase tainal kaetuna kerkida u 20 minutit. Kata hästi kerkinud põhi tomatipüreega, pane sellele tükeldatud tuunikala ja tomativiilud. Raputa üle poolitatud oliividega, maitseainetega ja riivjuustuga. Küpseta pitsat 250-kraadises kuumuses ahju keskosas 12-14 minutit.

Märksõnad

tuunikalapitsa

KOMMENTAARID

köögi-krissu 08.juuli 2007 11:40
Põhi tuli väga nämm, selline parajalt paks ja kohev. Täidisele lisasin veel ananassi ja sinihallitusjuustu ja tavalise juustu asemel kasutasin katteks mozzarellat. Väga hea retsept!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga