Küpsetised

Spinatistruudel fetaga

Keskmine hinne: 1.94 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Säästlikum perenaine võib struudlis ricotta asendada kohupiima või kodujuustuga.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1.  Sulata spinat ja pigista üleliigne vesi välja.
2.  Haki sibul ja prae pannil või sees.
3.  Sega omavahel ühtlaseks massiks spinat, sibul, ricotta ja feta.
4.  Klopi muna lahti ja lisa pool kogusest spinatitäidise hulka. Maitsesta kergelt soola ja pipraga.
5.  Rulli lehttainas laual õhukeseks ja aseta keskele vaona spinatitäidis.
6.  Rulli tainas kokku ja määri pealt järele jäänud munaga.
7.  Küpseta 220 kraadi juures 20 minutit.  
# Külmutatud spinati puhul pead arvestama, et sulades ja vett välja pigistades väheneb kogus ligi kolm korda. 400 grammist külmutatud spinatist jääb järele vaid 150 g spinatit.
# Kõige parem on lasta spinatil sulada aeglaselt külmikus. Kiiremaks sulamiseks võid asetada spinati voolava vee alla.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
arxitibi 12.märts 2012 18:31
Väga maitsev. Kasutasin värsket spinatit ja kodujuustu, lisaks lisasin ühe keedetud muna. Rulli ei keeranudki, vaid tegin paadikesed.
Peeter 02.märts 2011 16:05
Väga maitsev oli. Küllaga jäi silma lause retseptist "Säästlikum perenaine võib struudlis ricotta asendada kohupiima või kodujuustuga"- tänases seisus on ricotta mõnes poes pea 2 korda odavam (ma ostsin paki 0,39 eur-ga, odavaim kohupiim oli 0,61)
Kätlin 01.veeb 2011 11:45
Nonii, mina võtsin kommenteerijate nõuandeid kuulda ja tegin samuti värske beebispinatiga, panin ka fetat rokem, lisasin ka veidi peeti ja keedumuna. Mulle küll maitses see, mis sealt välja tuli, kuid väljanägemise poolest see kõige ilusam ei tulnud. Vajus lõssi ja ilmselt rullisin ka lehttaigna liiga õhukeseks ning taigna vahelt hakkas igasugu mahlu välja immitsema.
JGrinch 23.aug 2010 21:54
Väga maitsev! Öeldi, et seest veel keedumuna puudu, teinekord saab lisada
Hindaja 23.aug 2010 13:04
ei meeldinud kohe üldse
topolina 29.juuli 2010 17:51
Väga väga maitsev, eriti soojalt (mitte kuumalt)! Järgmisel korral panen aga rohkem fetat, siis on minu maitse jaoks veel parem :)
Adeele 10.juuni 2010 19:00
Tegin kodujuustu, vähema sibulaga ja värske beebispinatiga ning tulemus oli väga väga väga maitsev. Ja välja nägi tunduvalt ilusam, kui siin illustratsioonil :)
mim 01.apr 2010 22:13
Külalised kiitsid, järelikult oli väärt küpsetis!
Aare 20.märts 2010 16:44
Lemmik! Väga lihtne valmistada ja ülihea. :Y
yablo4klo 04.jaan 2010 00:56
väga hea tuli,kasutasin ühe paki spinati ja võtsin rohkem feta juustu!super hea!
Clio 29.nov 2009 12:02
kas siis külmutatud spinatit 400g või juba ülessulanud spinatit peab olema 400g?
ingras 06.sept 2009 16:30
superha ja lihtna valmistada. eile tegin põhimõtteliselt kõik sama ainult et panin poole vähem spinatit, feta tegin muredaks ja selle raputasin spinatile peale. millele omakorda lisasin purustatud peeti. Silmale ilus vaadata- kolmevärviline, ja väga maitsev.
1