Küpsetised

Marineeritud sea välisfilee

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Harri Ilves
Ahjus küpsetatud marineeritud sea välisfilee kamaraga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Sega kokku marinaad. Pane lihalõigud ahjuvormi ja kalla marinaad peale. Lase külmikus paar tundi maitsestuda, aeg-ajalt keera liha. Küpseta ahju madalamas osas 225°C juures umbes 30 minutit. Serveeri koos keedetud riisi ja värske salatiga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
gerda002 20.jaan 2012 21:28
Hmm, ka mina tegin selle retsepti mõnda aega tagasi ära :) Ahjus oli hoopiski 2h - aga mul oli ka klaasist ahjupott ja kogus üsna suur. Nii ja siis nende koriandri seemnetega tasuks nüüd küll ette vaadata. Iseenesest annavad nad lihale ja leemele ülihea maitse, kuid kui hamba alla jäävad, siis on päris vastik. Järgmine kord kasutan pigem koriandri seemne pulbrit. Muidu hea, lihtne ja maitsev roog :)
jannza 10.märts 2011 21:35
nonii, tehtud! kasutasin punase veini äädikat ja koriandriseemnete asemel panin rosmariini (sest tüümiani ka polnud) ja mingit maitseainesegu veel.Tuli väga hea ja läheb kindlasti kordamisele! :)
siirikirikal 10.märts 2011 17:00
Kui on omal võtta kuivatatud ürte, tüümiani või punemet näiteks, saab ka väga hea mekiga liha ja korandriseemneid polegi vaja.
jannza 10.märts 2011 14:58
veel üks küsimus: kas koriandriseemneid võiks asendada millegagi? külapoes pole küll sellist asja saada....
siirikirikal 10.märts 2011 12:06
Mina eelistaks valget, kuna punane muudaks heleda sealiha hallikamaks. Samas on see maitse asi - punane murendab liha tõhusamalt suurema tanniinide sisalduse poolest.
jannza 10.märts 2011 10:37
millist veiniäädikat siin tuleks kasutada, kas punast või valget?
arxitibi 06.jaan 2011 18:40
Väga hea, aga tõesti piisas 20 minutist.
Hindaja 30.aug 2010 15:14
Väga hea retsept. Nii lihtne! Mina lisasin marinaadile omalt poolt ka lusikatäie sinepit ja tüümiani :)
Puhh 26.jaan 2010 20:52
Super. Seisis külmikus ca 1,5 tundi ja seejärel ahju. Peab ainult jälgima, et kõrbema ei läheks. 220 kraadi juures piisas ca 20 minutist. Lisasin veel rohelist ja shalottsibulat ja terakese tüümiani.
1