Küpsetised

Pikkpoiss lehttainas

Keskmine hinne: 4.13 Allikas: Parimad kodused toidud
Kartulilehttaina sees küpsetatud pikkpoiss. Annan lehttainaretsepti ka, aga valmis lehttainast on seda rooga tunduvalt lihtsam teha. Kõrvale võib pakkuda keedetud aedvilju ja salatit. Sobib pakkuda ka pidulikumatel puhkudel.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Sõmerda margariin ja nisujahu kausis näpuotstega teraliseks seguks. Lisa segule küpsetuspulber, kartulipüreehelbed või -pulber ning vesi. Sega tainas ühtlaseks ja pane külma kõvenema. Valmista pikkpoisitainas. Sega suures kausis riivsai vedeliku hulka ning lase sel natuke aega paisuda. Koori sibul ja haki hästi peeneks. Lisa riivsaiale kõik ained ja sega tainas ühtlaseks. Vormi tainast niiskel töölaual pikk peenike rull. Rulli lehttainas 0,5 cm paksuseks. Tõsta pikkpoiss taina keskele ja ühenda taina servad ülal. Pane pikkpoiss küpsetuspaberiga kaetud plaadile nii, et ühenduskoht jääks pikkpoisi alla. Määri pikkpoiss munaga ja torka kahvliga sisse augud. Küpseta 200 kraadises kuumuses ahju keskosas 40-45 minutit. Paku pikkpoisi juurde keedetud aedvilju ja salatit.
Serveerimisviis
Serveeri veidi jahtunult.
Lisandid
Keedetud aedviljad, salat.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa