Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

TÄIDETUD PUNASE KAPSARULL

Küpsetised

TÄIDETUD PUNASE KAPSARULL

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Ahjus üleküpsetatud vürtsikad punase kapsa rullid, täidiseks saiakuubikud ja kuivatatud õunad vahukoore ning punase veiniga. Sobib lisandiks ulukiliharoogade, raguude ja guljashi juurde. Serveerides hapukoorega saad iseseisva kerge eine. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
1 punane peakapsas
3 kuivanud saiakest
50 g läbikasvanud pekki
1 sibul
50 g võid
100 g kuivatatud õunu
125 ml vahukoort
125 ml punast veini
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
jahvatatud nelki
jahvatatud pimenti (vürtsi)
makist (muskaatpähkli seemnekesta)
vormi määrimiseks rasvainet
Valmistusviis
Eralda kapsalt 8 ilusat välimist lehte. Pese ja blansheeri lehti keevas soolvees u 3 minutit, kuni nad muutuvad painduvaks ja elastseks. Võta lehed veest välja ja lõika leherootsud õhemaks. Lõika sai kuubikuteks, haki peeneks pekk ja sibul. Sulata pannil või, prae selles pekikuubikuid, kuni rasv on välja sulanud. Lisa saia- ja sibulakuubikud ning prae need krõbedalt pruuniks. Tükelda õunad ja lisa pannile. Vala peale vahukoor ja punane vein. Võta pann pliidilt ja lase täidisel 15 minutit tõmmata, maitsesta vürtsidega. Tõsta igale kapsalehele natuke täidist, rulli kokku ja keera ümber veel üks kapsaleht. Aseta rullid tihedalt üksteise kõrvale rasvainega määritud ahjuvormi. Küpseta eelsoojendatud praeahjus 200 kraadi juures (gaasipliidil 4.jaotus) umbes 30 minutit. Paku lisandiks ulukiliharoogade, raguude ja guljashi juurde. Serveerides hapukoorega saad iseseisva kerge eine.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid
Ulukiliharoad, raguud, guljash.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool