Küpsetised

Brita kook rabarebrimoosiga

Keskmine hinne: 2.66 Autor: Eva Palu
Mahlane ja hõrk kook lihtsatest koostisainetest. Kooki on kõige lihtsam valmistada tavalisel ahjuplaadil, ent pidulikuma tulemuse saad lahtikäivas ümmarguses koogivormis (selleks vajad kahte samasuurt vormi, et kihid korraga valmis küpsetada). Magusat beseekihti sobib kõige paremini tasakaalustama hapukamat sorti marjakraam – rabarbrid, vaarikad või punased sõstrad. Parim järgmisel päeval.
Kogus: 1 portsjon
Mikserda munakollased, terve muna ja suhkur kohevaks tugevaks vahuks. Lisa sulatatud ja jahutatud või, seejärel eelnevalt läbi segatud kuivained. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Beseemassiks mikserda munavalged ning lisa vahustades vähehaaval suhkur. Jaga mass lusika abil kuhjakestena tainale ja silu noaga ühtlaseks õhukeseks kihiks. Raputa peale mandlilaastud ja küpseta alumisel siinil 175-kraadises ahjus 20 minutit.
Tõsta restile jahtuma. Lõika täiesti jahtunud kook pooleks ning kata üks pool vanillikastme ja moosi või marjadega. Aseta peale koogi teine pool.
Britakoogi retsept on Maire Suitsu ja Lia Virkuse "Suurest küpsetamisraamatust" (osa 2).
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Sabiina 01.jaan 2013 12:13
Tegin eile esimest korda, ahjus oli tiba vähem kui 20 min, sest vaatasin silma järgi, et hakkab liiga pruuniks pealt minema. Oli siiski ilusti küpsenud. Panin aedmaasikatoormoosi ja vahukoort ja superhea!
vegetariaan 18.märts 2012 12:52
Väga hea kook! Kuigi unustasin panna kogemata põhja küpsetuspulbrit, mistõttu põhi väga ei kerkinud, see maitses nagu küpsis ja oli ikkagi väga mõnus ja maitsev all. Beseekiht õnnestus üllatavalt hästi. Vahele panin jõhvikatoormoosi ja maitsestamata vahukoort, ei tulnud liiga magus, vaid täpselt paras. Ahjus oli küll kauem, kui 20 minutit, kuskil pool tundi. Soovitan, ei olnud ka väga raske teha.
kairi 15.juuni 2011 20:45
huvitav, mis koguses toorainet peaksin varuma, et teha üks suur plaaditäis seda kooki? See suur ahjuplaat.....
ziidike 15.veeb 2011 08:44
Väga hea kook.Vahele keetsn keedukreemi,jahuta-
sin ja panin koogi vahele koos maasika-
toormoosiga,millele on pandud hästi vähe suhkrut.Tasub proovida.
Joanita 16.nov 2010 16:35
Suurepärane kook! Täidiseks mikserdasin ma hoopis 200 g maitsestamata kohupiima umbes 200 g jõhvikatega (lisasin ka natuke suhkrut) ning see tasakaalustas koogi magususe ideaalselt ära. Nii hea, et viis keele alla!
Joanita 16.nov 2010 16:34
Suurepärane kook! Täidiseks mikserdasin ma hoopis 200 g maitsestamata kohupiima umbes 200 g jõhvikatega (lisasin ka natuke suhkrut) ning see tasakaalustas koogi magususe ideaalselt ära. Nii hea, et viis keele alla!
meke12 17.juuli 2010 21:34
olen teinud ja vahele pannud maasikaid ja peale ka vahukoort ja maasikaid - superhea:)
grete 21.märts 2010 17:25
Olen teinud seda kordi ja sellest on mu tuttavate lemmik saanud. Vahele panen vahukoort, sest vanillikaste ei maitsenud. Ka vahukoorega ei maksa liialdada. Vahukoorele lapin sügavkülmast võetud maasika- või vaarikatoormoosi, kohe külmunud peast, lõikan nagu leiba. Ja siis kõige peale koogi pealmine osa ehk siis besee. Minu meelest on see kook, mis on kohe hea ja 3 päeva pärast samuti.
Julia 23.veeb 2010 22:20
Minul see tainas 20 minutiga küll midagi ei teinud:( Täitsa toores, ei kerkinud kaks korda järjest proovisin.Mõlemad põhjad lendasid prügikasti...:N
äpu8 15.dets 2009 05:18
mina olen vahele pannud purustatud ananassi konservi ja banaaniviile, meie tutvuskonna lemmik. Kui vahustan munavalget, lisan esiteks näpuotsaga soola ja munad peaksid suured olema, et munavalget rohkem saaks ning enne suhkru lisamist peab munavalge nii tugev olema, et kaussi tagurpidi keerates välja ei valgu.Kord meeltesegaduses lisasin ka kohe vahust.algul suhkrut ja siis jäi ka selline vedel ja veel vahukoor vahele ilma suhkruta vahustada kuna põhi, kate nagunii väga magusad.
memm 24.juuni 2009 17:25
olen dseda werneri kohvikust ostnud, oli hea
kkkkk 07.juuni 2009 19:13
:):(;):R:D:S:T:H!:O:-
Y:N:A
tupsu 07.juuni 2009 19:12
praegu on ka proovimise all. Ei oska täpselt öelda mis maitsega tuleb ja kui maitsev on , aga seda juba hiljem
siina 21.mai 2009 16:53
ok, aitäh, proovin teine kord siis uuesti :)
tinnu111 21.mai 2009 15:14
Munavalge ei lähe siis vahtu kui vahustamise anum on näiteks märg olnud. Vaht pole mul kunagi krõbe olnud, pealt peeks see vaid kerge jume peale võtma. Proovi uuesti, küll järgmine kord õnnestub :Y
siina 19.mai 2009 16:24
Proovisin siis seda kooki teha... maitse super, aga see munavalge vaht seal peal tuli tõeliselt imelik... Äkki keegi oskab öelda, mida ma valesti tegin, et munavalge vahtu ei läinud ja pärast küpsemist jäi hästi õhuke ja habras, aga mitte krõbe? Pärast suhkru lisamist läks vaht tagasi vedelaks ja enam kõvaks ei läinudki :(
1