Küpsetised

KÜÜLIKU- VÕI JÄNESEPRAAD

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Targu talita - Sirje Rekkor
Ahjus küpsetatud jänes või küülik kastmes. Marineerimiseks 2-3 päeva, ahjus 1-1,5 tundi.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Jänest marineerida 2-3 päeva valges veinis või hapus mahlas, millele võib olla lisatud soovikohaseid vürtse või ürte. Küülik vajab vähem marineerimisaega. Marinaadist võetud küülik või jänes nõrutada ja tahendada köögipaberiga. Katta peekoniribadega, panna äärtega ahjupannile ja pruunistada ahjus. Seejärel hõõruda soolaga ja küpsetada üsna tihedasti küpsetusleemega kastes kuni valmimiseni. Küüliku- või jänesepraad küpseb 1-1,5 tundi. Hautamisleemest valmistada prae juurde kaste. Selleks sulatada rasvaine pannil, lisada jahu ja kuumutada, kuni see on teraline ja helepruuni värvusega. Kui marinaadivedelikuks on valge vein, keeta see koos maitseköögiviljadega kokku, lisada koor ja keeta veel koos. Segu lisada kuumutatud jahule ja kuumutada koos tasasel tulel pidevalt segades mõni minut, kuni jahu on paisunud. Kastme valmistamiseks võib ka tükeldatud maitseköögiviljad ja vedeliku lisada kuumutatud jahule, seejärel lisada vesi, keeta tasasel tulel ja lõpuks lisada koor ning kuumutada koos läbi. Küüliku- või jäneseprae võib lauale anda tervelt või tükeldatult. Kaste serveerida eraldi.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid
Praetud ja küpsetatud kartulilisandid, pohla-, õuna-pohla-, jõhvikasalat. Hautatud köögiviljalisandid.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siilike 20.okt 2011 13:39
Täielik jama!
lihasõber 20.jaan 2011 14:51
Tegin jõuludeks täpselt selle retsepti järgi terve jänese ja pärast paari suutäit lendas jänes kogu täiega prügikasti. Lühidalt selle raha eest õudne ja ei soovita eksperimenteeri-
da. Kõige parema jänese saab, kui see pannil korralikult pruunistada ja veega hautada ca 3h, lõpus sool, pipar ja üks pakk 200 ml 35% koort peale. Kui kaste jääb vedel, siis võib veidi jahu lisada.
lea 13.sept 2010 14:13
mis kraadide juures küpsetada????
1