Küpsetised

Kodujuustu-suvikõrvitsapirukas

Keskmine hinne: 3.73 Allikas: 100 rooga
Kodujuustu ja köögiviljadega suvikõrvitsapirukat saad valmistada kahe erineva maitsega, kasutades kord värskeid, kord päikesekuivatatud tomateid. Proovida tasub mõlemat. Serveeri soojalt värske salatiga.
Kogus: 8 portsjonit
Soojenda ahi 200 kraadini. Koori ja riivi kartulid. Näpi toasoe või, riivitud kartulid, jahu ja küpsetuspulber omavahel segamini. Lisa hulka vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele.
Täidise tegemiseks tükelda sibul ja suvikõrvits ning kuumuta mõni minut õlis. Lisa kodujuust ja tükeldatud tomatid ning maitsesta soola-pipraga. Rebi hulka basiilikulehed. Vala täidis põhjale ja küpseta pirukat 200°C juures 15 minutit.
Puista peale riivjuust ja küpseta 175° juures veel 15-20 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Gerda 02.aug 2012 09:25
Mina panin hakkliha hulka ning suvikõrvitsa-
tomatimassist tuli vedelikku küll, kuid mitte liialt palju. Ilusti küpses põhi ka ära. Küll aga kuumutasin massi kauem kui paar minutit. Nii et ikka suvikõrvits peaaegu pehmeks sai. Kasutasin tavalist kodujuustu (6% oli vist). Sobib süüa nii soojalt kui külmalt. Väga hea!
TerraMiisu 21.jaan 2012 13:46
Super hea pirukas! Potis kuumutasin suvikõrvitsat, tomateid, küüslauku, sibulat - ikka oluliselt kauem, kui paar minutit ja tõepoolest päris palju vedelikku tekkis, isegi kui ära kallasin tuli seda juurde.Lõpu poole lisasin ka peekonit ning lihatükke (mees ju ilma lihata sööki ei tunnista :D ) Sestab tõstsingi piruka peal seda möksi laia praelabidaga, millel on nö vahed seed (töötab justkui sõelana) ja siis sai ilusti kate pirukale, ilma et see läbi oleks põhja leotanud. NB! Piruka põhja ka eelküpsetasin ahjus! Kõigile maitses, kindlasti soovitan :)
Heleri77 19.veeb 2011 16:10
Hinne ka!
Heleri77 19.veeb 2011 16:10
Lihtsalt superpirukas! Küla-
lised kiitsid ja kadus laualt.
elenora 16.sept 2010 09:59
Täitsa okei. Koogipõhi oli küll kuldaväärt avastus, nii lihtne ja hea kasutada erinevate täidiste puhul!
Piret 11.sept 2010 11:47
Tegid - söödi ja kiideti, nii et tulmus oli super hea. :) Mõned märkmed siiski - kasutage kindlasti kvaliteetset kodujuustu, muidu tuleb kate vedel. Järgmine kord teen seda kindlasti. Ja pasiilikat võib vabalt rohkem panna. Mulle oleks meeldinud, kui põhi oleks olnud krõbe... aga hea maitsega ja vahelduseks kindlasti. Järgmine kord prooviksin mingit ligha ka sisse panna, unus, et kana liha sobiks hästi Julgen kinldasti soovitada. :P
BlueFairy 31.aug 2010 10:09
Üli maitsev koogipõhi!
sipsik 30.aug 2010 07:00
Täitsa meeldis, ma panen katet järgmine kord topeltkoguse, saab ehk veel parem:)
mariiikene 12.juuni 2010 19:09
Üks minu ja sõprade lemmikuid! Kartul piruka põhja sees maitseb ülihea. Üks tõeliselt hea toit suvikõrvitsast :) Tuleb alati välja, ei jää kuidagi vedel vms. Kes kardab, et kate vedelaks jääb, siis võib suvikõrvitsat pisut kauem potis kuumutada. Võibolla jäi kellelgi vedel väherasvase kodujuustu kasutamise tõttu? Mina asendasin sibula muidugi küüslauguga ;)
annakas 11.dets 2009 11:21
Panen taignasse tatrajahu ja küpsetan põhja natuke ette. Täidist teen sageli tavalise kõrvitsaga, meile maitseb rohkem. Kui täidise valmis teen, lasen sel natuke aega seista ja valan kogunenud vedeliku ära, muidu kipub tõesti põhja läbi leotama. Tõesti üks lemmikutest.
avvukas 15.aug 2009 16:47
tegin ka eile seda pirukat, ainult et taignap¨hjaks 0,5tl soola, 100g vïd, 2dl nisujahu, 0,5dl grahmajahu ja 2 sl kålma vett. Sïme pärast ahjust v¨tmist 15 minutit ja taignakate oli nagu voorkeha seal taigna peal. Kate ei påsinud åldse koos ja lagunes maha. Maitse oli hea. Aga p¨hi jäi liiga soolane. Mina lisaksin katesse ka muna. Aga maulle tundus, et 4 tunni möödudes on juba hea söömiseks.
lätsakas 14.aug 2009 15:35
Lisasin ka kanafileed. Ausalt öeldes eile tehes olin natuke pettunud... aga täna külmikust võttes ja soojendades oli palju parem kui eile. Juhuslikult tulid külalised, kellele pirukas väga maitses.
Hindaja 21.juuni 2009 15:43
tõesti hea pirukas..sõbranna soovitas ja nüüd naudin:)
eve 17.veeb 2009 19:54
väääga hea pirukas :)
mann 06.veeb 2009 11:13
Mina lisasin veel praetud kanafileed ning pirukas tuli väga väga maitsev.
Maria 20.jaan 2009 00:53
Ma arvaks, et lillkapsas sobiks samuti ülihästi siia :) ka suvikõrvitsaga koos!
Atsinna 07.jaan 2009 20:55
Saaks äkki suvikõrvitsa asendada millegi muuga sellisel aastaajal?
1