Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

PIKKPOISS II

Küpsetised

PIKKPOISS II

Pereköök
PrindiSoovita sõbrale
Pikkpoiss juustuga. Peamine nipp selle roa õnnestumisel on hoolas käsitsi sõtkumine. Ahjus küpseb umbes tund aega + taina sõtkumine.
Retsept
portsjonile
500 g hakkliha
2 muna
3 sl hapukoort
2 sl jahu või 1 toores riivitud kartul
100 g juustu
muskaatpähklit
hakklihamaitseainet
pipart
soola
majoneesi peale määrimiseks
Valmistusviis
Peamine nipp selle roa õnnestumisel on hoolas käsitsi sõtkumine. Kõigepealt sõtku hästi läbi hakkliha, muna ja hapukoor. Lisa maitseained ja osa juustust. Sõtku seni, kuni tainas on ühtlane ja lööb kausi servast natuke lahti. Valmis mass pane ahjuvormi ja kata pealt majoneesi ja ülejäänud riivjuustuga. Pikkpoisi ümber võid laduda kooritud ja poolitatud kartuleid. Küpseta 180 kraadi juures praeahjus umbes tund aega.
Serveerimisviis
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Lisandid
Juustu-paprikasalat, hea vein.

Märksõnad

pikkpoissii

KOMMENTAARID

diinah 10.nov 2010 12:30
Sai eile õhtusöögiks ära proovitud. Hea ja mahlane. Kartul andis huvitava maitse. Toorest kartulit olen kasutanud nati teistsuguste roogade juures, vist seetõttu maitse suht tuttav. Varem olen traditsiooniliselt pikkpoisile sibulat ja saia juurde lisanud, aga see oligi pisut teistsugune maitseelamus. Väga hea, soovitan!
Erik 03.okt 2010 11:11
väga hea!:Y
Rinette 10.dets 2009 16:33
Proovin ka järgi, tundub hea :D
tineella 20.juuli 2009 14:29
hakkan kohe tegema:A:):Y
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool