Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

KARTULI-BAKLAZHAANI MUSAKA

Küpsetised

KARTULI-BAKLAZHAANI MUSAKA

Parimad kodused toidud
PrindiSoovita sõbrale
Ahjus juustukastmega üleküpsetatud kartuli-baklazhaani-hakklihavorm. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
300 g baklazhaani
300 g (lamba)hakkliha
1 suur sibul
1 küüslauguküüs
2 sl õli
1 sl tomatipüreed
1 ml valget pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1 tl paprikapulbrit
1/2 tl rosmariini
1/4 tl salveid
1 tl soola
4 suurt kartulit (400 g)
KASTMISEKS:
2 dl lihapuljongit
ÜLEKÜPSETAMISEKS:
2 sl nisujahu
3 dl piima
2 dl riivjuustu
1 ml soola
ValmistusviisLõika baklazhaanid kuubikuteks ning koori ja haki sibul. Pruunista hakkliha kergelt pannil. Pane juurde baklazhaanikuubikud, peenestatud küüslauguküüs ja hakitud sibul ning sega neid mõned korrad. Lisa maitseained ning hauta segu tihedalt kaanega kaetult umbes 15 minutit. Koori ja lõika kartulid õhukesteks viiludeks. Lao kartuliviilud ja hakklihasegu kihiti sügavasse ahjuvormi. Küpseta muska't 225 kraadi juures ahju keskosas umbes tund aega. Kasta vahepeal puljongiga. Sega potis kastme ained ning lase segu keema. Vala üleküpsetamiskaste musaka'le, kui see on olnud ahjus tubli pool tundi.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid

KOMMENTAARID

Altsik 06.dets 2010 20:12
Väga mõnus ja mahe söök. Tegin võrreldes retseptiga väikeste erinevustega. Kodus rosmariini ja salveid polnud, kuid asendasin need tüümianiga. Kuna 1 tl soola oli selle koguse peale minu meelest tiba palju, siis puljongit ei lisanud.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga