Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

Terevisiooni moussaka

Küpsetised

Terevisiooni moussaka

Terevisioon
PrindiSoovita sõbrale
Kreeka rahvustoit. Baklazhaani-hakkliha vormiroog beshamellkastmega. Antud kogustest saab terve ahjuplaaditäie. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
2 kg baklazhaane (munataimi)
1 kg veise(lamba)hakkliha
1/2 dl oliivõli
2 suuremat hakitud sibulat
250 g purustatud tomatit
1/2 dl valget veini
soola
pipart
200 g riivitud juustu
1 l piima
50 g võid
50 g jahu
jahvatatud muskaatpähklit
Valmistusviis
Valmista beshamellkaste. Sulata potis või ja lisa jahu. Sega pidevalt, kuni jahu on segunenud võiga. Ära pruunista. Kuumuta piim eraldi nõus keemiseni ja vala siis ettevaatlikult pidevalt segades jahule. Lase keeda 30 minutit ja maitsesta soola, pipra ning muskaatpähkliga. Lõika baklazhaan pikuti viiludeks. Määri kokku õli ja soolaga ning lase seista. Pruunista pannil hakkliha õli ja sibulaga. Lisa vein ning tomatihoidis. Keeda, kuni osa vedelikust on aurustunud. Maitsesta soola ja pipraga. Vala segu pannilt eraldi nõusse ja puhasta pann. Prae baklazhaane õlis. Ahjupannile aseta pooled praetud baklazhaaniviiludest, raputa peale riivjuustu ja kata hakklihamassiga. Seejärel lao peale ülejäänud baklazhaaniviilud, raputa peale riivjuust ja vala üle beshamellkastmega. Kõige peale veel riivitud juustu. Küpseta rooga 180 kraadises ahjus, kuni pealmie kiht on kuldpruun.
Serveerimisviis
Enne serveerimist lase roal veidi taheneda.
Lisandid
Värske salat, kartulipüree.

KOMMENTAARID

j valker 03.jaan 2013 21:57
ja jälle kartul puudub
Ingemari 12.jaan 2008 19:34
Tere! Väike nõuanne - beshamellkastet ei ole soovitav keeta 30 minutit vaid 3-5 minutit! Ja küpsetada tuleb kuni 60 minutiti 180 kraadi juures, muidu jääb baklazaan krõmpsuks ja nii ei pakuta seda toitu üheski kreeka söögikohas. Muidu väga hea - soovitan proovida.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree