Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

RABARBERIPIRUKAS

Küpsetised

RABARBERIPIRUKAS

Pirukad
PrindiSoovita sõbrale
Rabarberipirukas pähkliga. Küpseb ahjus 35-40 minutit + ettevalmistus.
Retsept
portsjonile
150 g võid või margariini
1 1/2 dl suhkrut
1 muna
2 1/2 dl nisujahu
1 dl täisteranisujahu
350 g rabarberit
2 tl kartulijahu
pähklipuru
1 sl siirupit
ValmistusviisVõta lahtikäiva põhjaga, umbes 22 cm läbimõõduga vorm, määri seest võiga ja puista üle riivsaiaga. Sea ahi 175 kraadi peale kuumenema. Vahusta või suhkruga, lisa muna ja nii palju jahu, et saad parajalt paksu taina. Laota tainas vormi, servad jäta muust osast paksemaks. Lõika korralikult loputatud rabarberid umbes sentimeetristeks tükkideks koogi pinnale, sõelu sinna peale kartulijahu ning lõpuks lisa siirup ja pähklipuru. Küpseta pirukat 35-40 minutit. Pähklipuru asemel võib kasutada ka müslit ja rabarberi magustamiseks siirupi asemel mett.ServeerimisviisServeeri soojalt.LisandidKülm vaniljekaste, vahukoor, jäätis.

Märksõnad

rabarberipirukas

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga