Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetised

RULLKOOK

Rullkook. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
6 suurt muna (eralda munavalged ja -kollased)
150 g suhkrut
50 g kakaopulbrit
Täidis:
225 g tumedat šokolaadi
2 suurt muna (eralda munavalged ja -kollased)
2.25 dl 35%list rõõska koort või
Kaunistuseks:
tuhksuhkrut
Valmistusviis
Valmista kõigepealt šokolaaditäidis. Murra šokolaad tükkideks ning pane koos 2 sl veega kaussi. Aseta kauss vaevukeeva veepoti kohale ja soojenda, kuni šokolaad on sulanud. Siis sega puulusikaga ühtlaseks. Klopi munakollased omavahel ja siis lisa soojale šokolaadisegule. Lase veidi jahtuda, siis lisa kõvaks vahustatud munavalged. Kata kauss toidukilega ja pane tunniks ajaks külmkappi. Nüüd valmista biskviittainas. Pane munakollased kausiga kuuma vee kohale ja vahusta, kuni segu hakkab paksenema. Lisa suhkur ja klopi, kuni segu kergelt pakseneb - ära liialt paksuks vahusta. Sega ettevaatlikult juurde kakaopulber ning seejärel poolkõvaks vahustatud munavalged. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud 18 x 30 cm koogivormi. Küpseta 180-kraadise ahju keskosas 20-25 minutit, kuni biskviit on nõtke ja kohev. Võta ahjust välja ja lase ahjuplaadil jahtuda (biskviit tõmbub jahtudes kokku!). Kui biskviitpõhi on peaaegu jahtunud, kummuta see tuhksuhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Eemalda biskviidilt küpsetuspaber ja kata biskviit šokolaadikreemiga (või kastanipüreega). Vahusta rõõsk koor ja määri šokolaadikreemile. Keera kook ettevaatlikult rulli ja lõika viiludeks.
Serveerimisviis
Lisandid

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes